Karaman son dönemde belediye tarafından yürütülen çalışmalarla yatırım ve hizmet anlamında en hareketli dönemini yaşıyor. Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, belediye tarafından yürütülen çalışmaları adım adım takip ediyor. "Bizler bu milletin hizmetkârıyız" diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; " Milletimize hizmet için çıktığımız bu yolda şehrimizin ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Siyahser-Beyazkent Üstgeçidinde Çalışmalar Sona Geldi
            Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, çalışmaları devam eden Siyahser-Beyazkent üstgeçidinde incelemelerde bulundu. Çalışmaların büyük bir titizlikle sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Çalışkan: "Bu iki mahalle arasındaki yaya geçişlerini daha güvenli ve daha kısa süreli bir hale getirmek için başlattığımız çalışmalarda sona geldik. İnşallah Kasım ayı içerisinde bu üst geçidi hizmete sunacağız" dedi. Üst geçit modern görüntüsünün yanı sıra güvenli oluşu ve engelli vatandaşlarında kolay kullanabileceği şekilde asansör sistemine sahip olması ile Siyahser ve Beyazkent Mahallesi arasındaki yaya ulaşımına kalite getirecek. Ayrıca üst geçit çalışmaları kapsamında yamaçlara yerleştirilecek olan Selçuklu motifleri ile de şehrin önemli girişlerinden olan Mut yolu girişi daha modern ve estetik bir görünüme sahip olacak.
Alparslan Türkeş Bulvarı'nda Üst Yapı Çalışmaları Devam Ediyor
            Karaman Belediyesi tarafından temelden ele alınan ve şehrin önemli güzergâhlarından olan Alparslan Türkeş Bulvarı'nda da çalışmalar aralıksız sürüyor. Bulvar üzerindeki çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Başkan Çalışkan: "Valilik kavşağından başlayarak sanayi kavşağına kadar devam eden Alparslan Türkeş Bulvarı üzerindeki yağmur suyu, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından üst yapı çalışmalarımız hız kazandı. Mümkün olan en kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayarak şehrimiz için son derece önemli olan bu güzergâhı daha kullanışlı ve modern bir hale getireceğiz" dedi.
Doğukışla Kavşağı Aralık Ayı'nda Trafiğe Açılacak
            Karaman Belediyesi tarafında projelendirilen bir diğer önemli ulaşım yatırımı olan Doğukışla Kavşak düzenlemesi kapsamında yapımına başlanan köprüde de çalışmalar aralıksız devam ediyor. Çalışmaları inceleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: "Çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayarak İnşallah Aralık ayı içerisinde kavşağı ve köprüyü araç trafiğine açacağız" dedi.
8 Yeni Semt Sahasında Çalışmalar Büyük Oranda Tamamlandı
            Spor yatırımlarına da büyük önem veren Karaman Belediyesi geçtiğimiz yıl hizmete sunduğu yedi semt sahasına bu yıl sekiz yeni semt sahası daha ekliyor. Gevher Hatun Mahallesi'nde devam eden semt spor sahası çalışmalarını da inceleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: "Çalışmalarını büyük oranda tamamladığımız yeni semt sahaları sayesinde özellikle çocuklar ve gençler daha iyi şartlar altında spor yapabilme imkânına kavuşacaklar" dedi.