Başkan Çalışkan mesajında; “14 Ağustos 2001 tarihinde Cumhurbaşkanımız ve Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan AK Partimiz Türk demokrasi tarihinde çok önemli bir dönemin başlangıcı olmuştur. AK Parti, siyasi ve ekonomik sıkıntılarla yoğun bir şekilde uğraştığı dönemde ülkemize bir güneş gibi doğmuştur. İşimiz hizmet, gücümüz millet sözüyle başlayan bu kutlu yürüyüş bugün 17. yaşına girmiştir.

AK Parti, sahip olduğu AK kadrolarla birçok hizmeti gerçekleştirmiş, milletimizin desteği ile Türkiye'de yeni ufuklar açmış,  yeni yatırımlarla, yeni proje ve çalışmalarla ülkemiz her alanda hızla büyüyerek hak ettiği noktaya gelmiştir. Kurucu liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 yıl önce "Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" sözüyle başlayan bu kutlu yolculuğumuz, ilkelerimizden ve 'Halka Hizmet Hak'ka Hizmet' anlayışımızdan sapmadan kararlılıkla devam etmektedir.

Tüm bu güzelliklerin yanı sıra, kurulduğu günden bu yana sayısız hizmeti milletle buluşturan partimiz, hükümetlerimiz kapatma davalarına, e muhtıralara, darbe girişimlerine ve birçok saldırıya maruz kalmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihinde dünyada eşi benzeri görülmemiş bir darbe girişimi, bir işgal girişimi ile karşı karşıya kaldık. Tüm dünyanın gözü önünde ülkemizin yükselişini hazmedemeyen dış güçler ve onların içerideki hain işbirlikçileri tarafından tertip edilerek gerçekleşen bu kalkışmada kalleş FETÖ terör örgütü Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve milletine karşı silahlı saldırıda bulunarak alçakça bir darbe girişimine yeltenmişlerdir. Ama aziz milletimizin dik duruşu ile neye uğradıklarını şaşırmışlar, milletin ve devletin gücü karşısında yenilgiye uğramışlardır. Son olarak da ABD’nin ülkemize karşı başlattığı ekonomik savaşı yine aynı dik duruş ve birlik-beraberlik ile üstesinden geleceğiz.  Türkiye ekonomisi güçlü ve dinamik durumdadır.

Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman önemle vurguladığı gibi ’Bir olacağız, diri olacağız, iri olacağız’ Bu inanç ve azimle ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşabilmesi için bıkmadan yorulmadan çalışmaya ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Devletimize, topraklarımıza, bayrağımıza, ezanımıza, milletimize karşı yapılacak tehdit ve girişime karşı göğsümüzü siper edip dimdik duracağız. Bu duygu ve düşüncelerle milletin partisi olan AK Partimizin 17. kuruluş yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum.”