Karaman Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen Kent Konseyi Engelliler Meclisi ilk toplantısı gerçekleşti.

Karaman Kent Konseyi Başkanı Ali Konukseven'in öncülüğünde başlayan toplantıya Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'da katıldı.

Başkan Çalışkan Kent Konseyi Engelliler Meclisi toplantısında katılmcılara yönelik bir konuşma yaptı.

Çalışkan Kent Konseyini, özellikle oluşturulan meclisleri çok önem verdiğini kaydederken, Belediyecilik kavramının sokak, kaldırım yapan çukur dolduran anlayış ötesinde aslolan, sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışına önem verdiğini özellikle belirterek katılımcılara ifade etti.

Konseyin, kent vizyonu ve şehrimize sahip çıkma bilincinin geliştirilmesi yanında, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, hesap sorma ilkelerine de zemin hazırlayacağını anlatan Başkan Çalışkan, kent konseyinde alınacak kararların Belediye Meclisi’nde değerlendirileceğini söyledi. Engelliler Meclisinin oluşturulmasında her kesimden temsilcinin bu oluşum içerisinde yer almasına dikkat edildiğini ifade eden Çalışkan, Engellilerin, onların ailelerinin, bu işe gönül vermiş bireylerin bu ilin yönetilmesinde artık söz sahibi olduğuna ve olmaya da devam edeceğine dikkat çekti. Çalışkan Kent Konseyinde oluşturulan Meclislerin, çalışmalarını yürütebilecekleri MEVKA Projeleri desteğiyle mekanları oluşturmayı planladıklarını da kaydetti. Yapılacak park, bahçe, yol, kaldırım her ne çalışma olursa olsun, engelli ve dezavantajlı grupların erişebilirklerine göre çalışmalara titizlikle devam edeceklirine özellikle parklarda, kavşaklarda akıllı kavşaklar ve yaya geçitlerinin yapacaklarını söyledi. 

Daha sonra Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı seçimi gerçekleştirildi. Türkiye Beyazay Derneği Karaman Şube Başkanı Durmuş Sayaslan Başkan olarak seçilirken, Meclis Çalışma grupları oluşturuldu. 

Çalışma gruplarında Başkan Durmuş Sayaslan ile birlikte, İlknur Harani, Muazzez Özkay Fadimana Okur, Dilara Güngör, Doç. Dr. Ahmet Zeki Ünal, Yard. Doç. Dr. Murat Yıldız, Ayşe Aslan, Selma Pınar, Nuh Ali Eğilmez, Habibe Çalışkan, Hüseyin Göktaş, Yakup Işık, Kemal Önder Demirkollu görev aldı. 

11 Ağustos tarihinde yine saat 14.00 te daha geniş katılımlı bir toplantı yapmak üzere meclis toplantısı sonlandırıldı.