Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Dün Sayın Cumhurbaşkanımız AK Parti 6. Olağan İl Kongresi ve Toplu Açılış töreni için Karamanımızı şereflendirdi. Cumhurbaşkanımızın Karaman'a geleceği haberini ilk aldığımız andan itibaren, kendisini Karaman'a yakışır bir şekilde ağırlamak için; Valiliğimiz ve Emniyet Müdürlüğümüz başta olmak üzere diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla sürekli koordinasyon halinde hazırlıklar gerçekleştirdik. Nitekim gerek Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 6. Olağan İl Kongresi'nde, gerekse Ak Tekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde Karamanlı hemşehrilerimiz Milletin Adamı Sayın Cumhurbaşkanımızı büyük bir coşkuyla, büyük bir heyecanla karşılayarak bağrına bastı.

Cumhurbaşkanımız, AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 2002 yılında başlayan kutlu yolculuğumuzda 15 yıldır hedeflerimizden asla şaşmadan milletimize hizmet için bıkmadan yorulmadan çalışıyoruz. Liderimizin zalimlere karşı dik duruşu, milletine olan adanmışlığı bizleri daha müreffeh yarınlara ulaşma noktasında cesaretlendiriyor. İç ve dış tüm saldırılara, hainliklere ve baskılara rağmen Türkiye; tüm Dünya'nın gıpta ile baktığı, gelişen ve büyüyen bir ülke haline gelmiştir. Tüm bunların yanı sıra; İslam ümmetinin tek umudu, mazlumlara güven, zalimlere korku veren bir devlet haline geldik. Bunun bilincindeyiz. Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın önümüze hedef olarak koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaşmak için bıkmadan yorulmadan azim ve kararlılıkla çalışmaya, üretmeye ve milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Allah devletimizi ve milletimizi ilelebet payidar kılsın. Allah Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, devleti ve milleti için emek veren, çalışan, gayret eden ve kendini milletine adayan herkesin ömrünü hayırlı ve uzun kılsın.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Sayın Cumhurbaşkanımızın ilimize teşriflerine katkı sağlayan Kalkınma Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a, güzel program ve organizasyonlarda emeği geçen Karaman Valimiz Fahri Meral'e, Milletvekillerimiz Recep Konuk ve Recep Şekere, İl Başkanımız Mehmet Er'e, diğer siyasi parti yönetici ve temsilcilerine, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül'e, AK Parti teşkilat mensuplarımıza, sivil toplum kuruluşlarımızın yöneticilerine ve mensuplarına, basınımızın emektar temsilcilerine, il merkezinde ve genelinde güvenliği ve asayişi sorunsuz bir şekilde yürüten emniyet mensuplarımıza ve en önemlisi Cumhurbaşkanımızı samimi bir şekilde sevgiyle, aşkla bağrına basan Karamanlı hemşehrilerimize yürekten teşekkürlerimizi sunuyorum. Allah birliğimizi, dirliğimizi daim kılsın.”