Fazileti ve çalışkanlığı esas alan Ahilik Teşkilatı'nın Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Başkan Çalışkan mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ahilik teşkilatı, esnaf ve sanatkârları ahlaki ve felsefi prensipler etrafında birleştirerek, Anadolu’da birlik-beraberliğin ve refahın sağlanmasına, toplumsal düzenin tesis edilmesine öncülük etmiştir. Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin ticaret ahlakına, dayanışmaya ve paylaşmaya dayanan ilkeleri, günümüzde de esnaf ve sanatkârlarımıza yol göstermektedir. Asırlar öncesinden bugüne uzanan, yeni nesillerin yoluna da ışık tutacak olan Ahilik geleneği, 2023 hedeflerine güvenli ve istikrarlı adımlarla yürüyen Türkiye’nin manevi muhafızı ve sağlam yapı taşlarından biri olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere tüm hemşehrilerimi en kalbi duygularımla selamlıyor, Ahilik Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinliklerin başarılı geçmesini diliyorum”

Esnaf Odalarından Başkan Çalışkan’a Ziyaret

18-24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Ahilik Haftası dolayısıyla Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal ve Oda Başkanları Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette; Esnaf ve Sanatkâr Odaları Birliği Başkanı Bayram Uysal, Ahilik Haftası dolayısıyla gerçekleştirecekleri etkinlikler hakkında Başkan Çalışkan’a bilgi verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise; Ahilik Haftası'nı kutlayarak, ahiliğin temel görevinin ahlaklı fertler yetiştirmek ve gelecek nesillere aktarılması sağlamak olduğunu belirtti.