Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 3 Aralık Dünya Dezavantajlılar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda; “Dezavantajlı vatandaşlarımıza ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak ve onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir” diyerek şu ifadelere yer verdi:

“3 Aralık Dünya Dezavantajlılar Günü’nün, Türkiye’de ki ve dünyadaki tüm engelli kardeşlerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

‘Önce insan’ diyen, insanı ‘yaratılmışların en şereflisi’ olarak gören bir geleneğin mensupları olarak bizler, her konuda dezavantajlı kardeşlerimizin yanında yer almaya, onların hayatlarını kolaylaştırmaya büyük önem veriyoruz. Dezavantajlı vatandaşlarımızı toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olarak telakki eden bizler, bu kardeşlerimizle ilgili sorunların çözümü için şehrimizi yeniden düzenleyerek, dezavantajlı kardeşlerimizin önündeki engelleri ortadan kaldırmaya devam ediyoruz. Engelli kardeşlerimizi teşvik etmek, ihtiyaç duydukları yardım elini uzatmak, kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri hep birlikte kaldırmak için gayret göstermek, sorunlarının çözümünde onlara destek olmak, onların hayatlarını kolaylaştıracak her adımda yanlarında olmak hepimizin görevidir. Engelli kardeşlerimiz; spor, sanat, edebiyat, siyaset, eğitim ve iş dünyası da dâhil olmak üzere hayatın her alanında tüm topluma örnek olacak işlere imza atmaktadırlar. Bu kardeşlerimizin, zorlukları aşarak elde ettikleri başarılar, bizleri de gururlandırmaktadır.

Dünya Dezavantajlılar Günü’nde düzenlenen etkinliklerin, engelleri dolayısıyla karşılaştıkları güçlüklerden yılmadan azimle çalışan, kararlı duruşları ve çabalarıyla hepimize örnek olan kardeşlerimizin sorunları hususunda toplumsal duyarlılığın artmasına vesile olmasını temenni ediyor, dezavantajlı vatandaşlarımızı saygı ve muhabbetle selamlıyorum.”