“Bayramlar; birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği, insan olmanın güzelliklerinin yaşandığı, kırgınlıkların unutulup, dostluk ve sevgiyle gönüllerin birbirine yakınlaştığı müstesna günlerdir” diyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, şunları kaydetti:
“Rahmet ve bereket ayı olan ramazan ayının sonuna gelerek bayrama ulaşmanın sevincini yaşıyoruz. Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan, toplumumuzu kaynaştıran, hoşgörü ve kardeşliğimizi artıran bayramlar, aynı zamanda toplumumuzun coşku günleridir. Bu güzel günleri fırsat bilerek yaşamımızda sevginin, saygının, kardeşliğin, hoşgörünün, eşitliğin ve adaletin etkin kılınması, etik değerlerin tüm toplumu kuşatması adına hep birlikte çaba göstermeliyiz.
Karaman’da her yıl olduğu gibi bu yıl da güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Belediye olarak geleneksel hale getirdiğimiz iftar sofralarında binlerce kişi aynı sofrada oruçlarını açtı, eski devlet hastanesi bahçesindeki konser ve gösterilerle vatandaşlarımız her gece farklı bir Ramazan akşamı yaşadı.
Bu anlamlı bayramın Karaman halkı için, milletimiz ve ülkemiz için dostluk ve barışa, sevgi ve kardeşliğe vesile olması temennisiyle, tüm hemşerilerimin ve İslam Âlemi’nin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor, tüm dünyada zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin bir an evvel yaşadıkları zulümden kurtulmaları için dua ederek sağlık, mutluluk ve huzur içerisinde nice bayramlar diliyorum.”