Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, meslektaşlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı.

Demirkollu, yayınladığı mesajında: “Gazetecilik, fedakârlık ve sorumluluk isteyen zor şartlarda yapılan önemli bir meslektir. Kamu yararına hizmet yapmakta olan biz gazeteciler, ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda ilkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak halkın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üstlenen, bu yönümüzle milletimizin duygularına tercüman, düşüncelerine ses olmaktayız.

Gazetecilik mesleğinin haber verme, denetim, eleştiri, eğitim, eğlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi çok önemli işlevleri vardır. Gazetecilik, her koşulda gerektirdiği dinamizm ve fedakarlığıyla icrası zor nadide mesleklerden birisidir.

Bütün basın emekçilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü kutlu olsun. Bu önemli gün vesilesiyle bütün meslektaşlarıma huzurlu, mutlu ve başarılı bir meslek hayatı diliyor, görevlerini fedakarca yerine getirirken hayatlarını kaybeden basın mensuplarımıza da Allah’tan rahmet dilerim” dedi.