23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde gerçekleştirilen milli egemenlik ve bağımsızlık mücadelesinin haklı kazancının sonuçlarından birisi olduğunu vurgulayan Demirkollu, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

“23 Nisan’ın bir bayram olarak Türk çocuklarına armağan edilmesi tesadüf değildir. Milli egemenlik fikrinin bir yaşam tarzı olarak gelecek nesillere aktarılmasının, milli benlik ve şuura yeni nesil tarafından sahip çıkılmasının teminatıdır. Türk çocuklarına ve gençliğine emanet edilen mirasların değeri büyüktür. Bizlere düşen ise bu değeri anlayacak ve kendisinden sonrakilere bayrağı devredecek, her alanda atılım yapabilecek, vatan sevdalısı, kararlı, bilinçli, zamanın dinamiklerini anlayıp uygulayabilen çocuklar yetiştirmektir.

Bu duygu ve düşünceler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, milli egemenlik ve bağımsızlığımız için mücadele etmiş herkesi minnet ile anıyor, tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularım ile kutluyorum."