Yurdumuzun düşman işgalinden kurtuluşunu müjdeleyen 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın tarihe damgasını vurmuş eşsiz bir kahramanlık örneği olduğunu dile getiren Başkan Demirkollu: “26 Ağustos 1922 günü başlayan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarından düşmanın ayak izleri silinmiş ve Anadolu toprakları bizlere ebedi yurt olarak kazandırılmıştır.

Kahraman Türk milleti ve kahraman Türk ordusu, Kurtuluş Savaşında Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk komutasında verdiği bu şanlı mücadele ile bütün dünyaya kayıtsız şartsız bağımsızlık ve egemenliğini ilan etmiştir. Genci-yaşlısı, kadını-erkeği bütün fertleri ile milletimiz 30 Ağustos ile noktasını koyduğu Kurtuluş Mücadelesi ile tarihe bütün dünyanın unutamayacağı bir destan yazmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyorum. Başta bu kutlu zaferi bizlere hediye eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, şanlı tarihimizin her döneminde bu toprakları bize ebedi vatan yapma uğruna canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnet ve şükranla selamlıyorum.” ifadelerine yer verdi.