Başkan Divleli, yaptığı yazılı basın açıklamasında; Lokantacı, kebapçı vb. esnaflarımızın Kovid-19 pandemisi nedeniyle kapalı olmaları ve ya paket servis ile gel al-git seklinde çalışmalar konusunda bazı üyelerimiz gerek bilerek gerekse bilmeyerek bizleri suçlamaktadır.

İçerisinde bulunduğumuz Kovid-19 bilindiği üzere tüm Dünya'da etkisini göstermektedir. Bu pandemi süresince Sayın Cumhurbaşkanımız ve İçişleri Bakanlığının aldığı kararlar sadece yaşadığımız ili değil tüm Türkiye'yi kapsamaktadır. Dünya'yı etkisi altına alan bu hastalığın bir an önce bitmesi elbette ki hepimizin tek isteğidir. Fakat bu süreçte esnafımızın çektiği zorluklarında bilincindeyiz Çünkü ben de bir Lokantacı esnafım. Sizlerin çektiği sıkıntılar içerisinde ben de bulunmaktayım. Oda Başkanı olarak şunu belirtmek isterim ki; bizler alınan kararların üzerinde kararlar alma ve uygulama yetkisine sahip değiliz. Bizler de kanunlarla yürütülen bir kurumuz. Kurumumuz adına Ankara'da bizleri temsil eden Lokantacılar Federasyonu ile Esnaf ve sanatkarlar Konfederasyonuna esnaflarımızın yaşadığı sıkıntıları sürekli dile getiriyoruz ve aktarıyoruz.

Elbette ki üyemiz olan Ali Özgüven arkadaşımızın ve tüm lokantan, kebapçı, pastacı vb. yeme içme faaliyeti gösteren esnaflarımızın zor durumda olduklarını biliyoruz. Bizler üyelerimizin kredi desteği yapılandırma ve benzeri kanunlar hakkında anında haberdar ediyor ve üyelerimizin devlet desteklerinden yararlanmalarına vesile oluyor ve her türlü taleplerini yerine getiriyoruz.

Tüm Esnaf ve Sanatkâr olan lokantacı, pastacı, unlu mamuller vb. işlerde emek vererek ekmeğini kazanmaya çalışan esnaflarımıza temsil ettiğim Oda ve Yönetim Kurulum adına; bir an önce bu zorlu süreçten kurtularak normal işlerimize devam etmeyi temenni ediyor hayırlı işler diliyorum” dedi.