15 Temmuz 2016 gecesi milli iradeye ve milletimizin temel hak ve hürriyetlerine yönelik yapılan hain kalkışma sonrası tüm Türkiye’de olduğu gibi Karaman da başlatılan ve vatan nöbetlerinde gönüllü olarak görev alan heyet, başkan Ertuğrul ÇALIŞKAN tarafından makamında kabul edildi. Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan başkan ÇALIŞKAN, “Cumhurbaşkanımızın halkımızı sokağa davet ettiği andan itibaren 27 gün boyunca meydanı dolduranlara ve hassaten meydanın düzeni ve koordinesi hususunda gönüllü olarak görev alan ve “Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Platformu” adı altında bir komisyon kuran heyete teşekkür ediyorum.“ dedi.
“Görevli belediye çalışanlarımızın yanı sıra koordineli olarak başkanlığımızın bilgisi doğrultusunda meydanda yapılacak olan tüm faaliyetleri hafta hafta belirleyerek meydandaki coşku ve heyecanı üst seviyede tutmanın gayretinde oldular. Ayrıca gecede görev alacak şirketler, firmalar, sanatçılar başta olmak üzere tüm kişi ve konuklar ile bağlantı kurulması, karşılanması, mihmandarlık edilmesi, programın sunulması gibi hassas olan bütün iş ve işlemleri layıkı ile yerine getirdiler. Şahsım olarak komisyonda gönüllü olarak görev almış kardeşlerimizi ağırlamaktan onur duyuyorum. Bu vesile ile platform üyelerini Karaman halkı adına gönülden kutluyorum” dedi. 
Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı Platformu Yürütme Kurulu Başkanı olarak söz alan Adem GÜMÜŞ: “Başta imanımız ve vatan sevgimizin gereği ve sonrasında Cumhurbaşkanımızın çağrısı ve Belediye Başkanımızın dirayetli tavrı bizi bu platformu kurmaya sevk etmiştir. Tamamen gönüllülük esası ile 27 gün boyunca meydanı terk etmemiş platform üyeleri olarak vatanımız için, değil bir ay nöbet tutmak bir ömür nöbet tutmayı ve gerekirse ölmeyi en büyük şeref ve onur vesilesi biliriz. Ne yaptıysak Allah rızası ve vatanımız için yaptık. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın ama bu topraklar için bize tevdi edilecek yazılı ya da sözlü her türlü göreve her an hazır olduklarını söyledi.”
Başkan ÇALIŞKAN komisyon üyesi Adem GÜMÜŞ, Kerim DOĞAN, Mehmet Emin UYAN, Mehmet SARI, Mehmet ŞİMŞEK, Mesut SOYFİDAN, Mustafa KALE, Mustafa KURŞUN, Ömer BAŞPINAR ve Yunus ÖZDEMİR’ e  “Unutmadık, unutturmayacağız” temalı bir birer tabak hediye etti. Ziyaret dua niyetine çektirilen fotoğraf ile son buldu.