"Millet olarak ezelden ebede yürüyüşümüzün en kıymetli değerlerinden olan dilimiz, zengin bir edebiyatı, tarihi, sanatı kaldırabilme ve taşıyabilme gücüyle bunların cümlesi diyebileceğimiz medeniyetimizin ana direği hükmündedir.

Asırlar boyunca farklı kültürler, medeniyetler ve dillerle etkileşim neticesinde daha da zenginleşen Türkçemiz, günümüzde geniş bir coğrafyaya yayılmış durumdaki ortak maziye sahip olduğumuz diğer halklarla aramızdaki en güçlü bağı oluşturmaktadır.

İnsanları bir araya getiren, kaynaştıran; tarihsel, kültürel kodlarımızı yüzyıllar ötesine taşıyan dilimizi, Türk Dil Bayramı’nda kıymetinin farkındalığını yaşayarak daha büyük bir dikkatle ve özenle kullanmamız gerektiğinin bilincindeyiz.

Bu anlamda bundan 741 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Bey “ 'Türk'üz, öyleyse Türkçe konuşmamız gerekir' diyerek “bugünden sonra hiç kimse sarayda, divanda, meclislerde ve seyranda Türk Dili’nden başka dil kullanmaya’ şeklinde ilan ettiği fermanıyla Türk Dili için tarihi bir adım atmıştır. 

Bizler bugün Türkçenin  varlığı ve zenginliğiyle, 'Türk Dilinin Başkenti Karaman' olmanın haklı bir gururu yaşıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkçemizin resmi dil olarak kabulünün 741'inci yıl dönümünü ve Türk Dil Bayramını en içten duygularımla kutluyorum."