Kağnıcı, yaptığı yazılı açıklamada; “Tüm Dünya’yı etkisi altına alan Kovid-19 virüsü ülkemizde de ciddi boyutta görülmüştür. Mart ayında Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilmesiyle ülkemizde gereken önlemler alınmaya çalışılarak, mücadele başlatılmıştır. Bu mücadelede sadece devlet tarafından alınan önlemlerin tek başına yetersiz kalacağını, tüm millet olarak gereken mücadeleyi vermemiz gerektiğini hep birlikte yaşayarak gördük. Türk milleti olarak tek vücut halinde bugüne kadar Kovid-19 virüsü ile mücadele ettik. Dünya devletlerinin verilerini incelediğimizde sağlık bakanlığı tarafından günlük olarak açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye olarak bir nebze daha iyi durumda olduğumuz görülmekte.

Kovid-19 virüsü ekonomik olarak hepimizi olumsuz yönde etkileşmiştir. Gerek ekonomik kaygılar, gerekse normal hayata dönme arzusu ile tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde de normalleşme süreci başlamıştır. Bu süreç virüsten kurtulduğumuz, bu illetin hayatımızdan çıktığı anlamına gelmemektedir. Pandemi mücadelesi henüz bitmedi bütün vatandaşlarımızın bu bilinçle kurallara uymaları, alınan önlemleri yerine getirmeleri bundan sonrası için çok önemlidir. Sokağa çıkarken maske kullanılması, sosyal mesafe kurallarına uyulması, zorunlu olmadıkça sokağa çıkılmaması, ellerimizi sık sık yıkayıp dezenfekte etmemiz gerekmektedir. Bunları önce kendi sağlığımız için sonrada sevdiklerimizin sağlığı için uygulamaya devam etmeliyiz. 

Maalesef son günlerde şehrimizde pozitif vakaların arttığını üzüntü ve endişe ile takip etmekteyiz. 1 Hazirandan bu yana uygulanan normalleşme sürecinin sonuçları ne yazık ki bugüne kadar çektiğimiz sıkıntıları ve Covid-19 ile mücadele etmek için çalışanların 3 aylık emeğini boşa çıkarmak üzeredir.  Hem yerel basından hem de vatandaşlarımızdan aldığımız bilgilere göre farklı meslek mensuplarını da içeren birçok hemşerimizde yapılan testler pozitif çıkmış ve Sağlık İl Müdürlüğü tarafından ciddi bir filasyon ve karantina uygulaması yapılmaktadır.  Devlet Hastanemizin kapasitesinin zorlanmaya başladığını göz önüne alırsak hepimizin üstüne görevler düşmektedir. Özellikle gelecek hafta yapılacak Liselere Geçiş Sınavı ve bir sonraki hafta yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına girecek öğrencilerimizi de düşünmeliyiz, kendilerine ve ailelerine kendi karantinalarını uygulamalarını rica ediyorum. Bana nasıl olsa bir şey olmaz anlayışıyla hareket edilmesinin bedelinin ne kadar ağır olduğunu hep birlikte yaşamakta ve görmekteyiz.

Kovid-19 virüsü ile mücadelenin bitmediğini, önlemleri almaya devam etmemiz gerektiğini Karamanlı hemşerilerimize hatırlatmak istiyorum. Hep birlikte mücadele ederek bu illetten kurtulacağız. Daha güzel günlerde buluşacağımız anların hasretiyle tüm hemşerilerimi mücadeleye taviz vermeden devam etmeye çağırıyorum. Sağlıkla kalın” dedi.