Kağnıcı yayınladığı mesajda; “Tıp alanında çalışanlar için hem bir kutlama hem de çalışma alanındaki sorunlara dikkat çekme, hem de meslekteki önemli olay ve kişileri anma etkinliği olan 14 Mart Tıp Bayramı, ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gün olarak kabul edilmekte. 14 Mart 1827 yılında kurulan ilk cerrahhane olan Tıphane-i Amire’nin kurulması ile ulusumuz yüzyıllardır var olan tıp alanının modern tıp eğitime başlamıştır. İlk bayram kutlaması ise 14 Mart 1919 işgal altında ki İstanbul’da gerçekleşmiştir.

Sağlık bizler için hayatımızda ki en önemli değerdir. Sağlığımıza kavuşmak için tıp alanında çalışan bütün insanlarımıza ihtiyacımız bulunmaktadır. Dünya da tıp alanında gelişmeler her geçen gün amansız hastalıkların tedavi edilmesi için büyük önem taşımaktadır ve insanlık için önemli çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmaların başrollerinde Türk bilim insanlarının bulunması da bizler için büyük onur ve gurur kaynağıdır. Son günlerde Dünya’yı etkisi altına alan Korona virüsü için gerekli tedavi yöntemlerini tıp alanında çalışan değerli insanlarımız bulacaklardır, bu konuda inancımız tamdır.

Ülkemizde genellikle acil servislerde yaşanan, tıp alanında çalışan doktor, hemşire ve personellerimize zaman zaman yapılan saldırılar hepimizi derinden yaralamaktadır. Milletimiz şunun farkında olmalıdır ki tıp çalışanları insanlığa sağlık hizmeti için emek vermektelerdir. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözü ile Türk hekimlerine olan güvenini açıkça belirtmiştir. Bizlerde Türk hekimlerine her alanda güveniyor ve inanıyoruz.

Ülkemizin her köşesinde, İnsan hayatının kutsallığından ödün vermeden, sonsuz sabır ve üstün gayret ile çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramlarını kutluyorum” ifadelerine yer verdi.