“Yüzyıllardır süregelen Ahilik kültürü, bu toprakların kardeşlik ve hoşgörü iklimini tesis etmiş, vakıf ve sevgi medeniyetimizin temellerinin atılmasına vesile olmuştur” diyen Başkan Kalaycı, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Anadolu’da 13. Yüzyılda başlayan Ahilik kültürü ile esnaf ve sanatkarlarımız, bu toprakları karış karış inşa ederek topluma sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı teşvik etmiş, birlik ve beraberliğimizin harcı olmuşlardır. Anadolu insanının cömertliğinin, kerem sahibi olmasının, misafirperverliğinin ardında hiç şüphesiz, Ahiliğin kurucusu Kırşehirli Ahi Evran’ın milletimizin ruh köklerine işleyen ‘elini açık tut, sofranı açık tut, kapını açık tut’ öğüdü yatmaktadır. O’nun aşıladığı yüksek ticaret ahlakı ve ilkeleri, günümüzün esnaf ve sanatkârları için de ilham kaynağı olmaya devam etmektedir.

Esnaf ve sanatkârlarımız, toplumun tüm kesimlerine yönelik üretimleriyle ve oluşturdukları istihdamla hem ekonomiye katkı sağlıyor hem de sosyal istikrarı ayakta tutarak toplumun refahı için önemli rol oynuyorlar. Bizlere düşen de, toplumsal dokumuzun temelini oluşturan, birlik ve beraberliğimize vesile olan Ahilik Kültürü’nü canlı tutmak ve muhafaza etmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle Anadolu'nun manevi mimarlarından Ahi Evran-ı Veli'yi rahmetle ve minnetle anıyor, 2019 yılı Ahilik Haftasının birlik, beraberlik, kardeşliğimize ülkemize ve bütün insanlığa güzellikler getirmesini temenni ediyor, esnaf ve sanatkârlarımız başta olmak üzere bütün vatandaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.