AK Parti Karaman İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kale mesajında şu sözlere yer verdi; “İnsanları bir araya getiren, kaynaştıran; tarihsel, kültürel kodlarımızı yüzyıllar ötesine taşıyan dilimizi, Türk Dil Bayramı’nda kıymetinin farkındalığını yaşayarak daha büyük bir dikkatle ve özenle kullanmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Türk dilinin bu noktaya ulaşmasını sağlayan herkese büyük bir minnet duygusu taşımaktayız.

Dilini kaybeden milletlerin benliğini de kaybedeceği gerçeğinden hareketle, dilimizi geliştirerek muhafaza etmemiz, millet olarak geleceğimizi de güvence altına almamız anlamına gelmektedir. Unutulmamalıdır ki; milli değerlerimizin gelecek nesillere aktarılmasındaki en önemli vasıta olan güzel Türkçemizin, sosyal, kültürel, sanatsal ve bilimsel alanda daha yaygın ve doğru bir şekilde konuşulması ve etkinliğinin artırılması, sadece eğitimcilerimizin değil hepimizin ortak sorumluluğudur.

Türk Dil Kurumu 12 Temmuz 1932 tarihinde kurmuştur ve İstanbul Dolmabahçe Sarayı’nda toplanan Birinci Türk Dil Kurultayı 26 Eylül 1932 ilk kez toplanmış olup bugünün ‘Türk Dil Bayramı’ olarak kutlanması uygun görülmüştür. Bu yıl karamanımız da 741. Yıl Türk Dil Bayramı ve Yunus Emreyi anma etkinliklerinde bulunmanın gururu ve onurunu yaşamaktayım.

Türkçemizin gelişmesine ve zenginleşmesine vesile olması temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Türk Dil Bayramı’nı kutluyor, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.”