"Tüm insanlığı tehdit eden Covid-19 virüsü sebebiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, tedavi altına alınan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz." diyerek açıklamasına başladı.

Başkan Koz "Bu kara günler elbette geride kalacak ancak müşahede ediyoruz ki daha önce bir kesimin yaptığı ayrıştırma söylemlerini şu aralar diğer kesim yapıyor. Son dönemde sosyal medyadan imamlara, Diyanet işleri görevlilerine, Kur'an kurslarına, camilere yönelik çok çirkin, aşağılık, pervasızca, saldırgan bir söylem kullanılıyor, adeta onlara karşı bir 'kara propaganda' yapılıyor. Müslüman din adamlarına karşı kullanılan bu dili, bu maksatlı paylaşımları, bu kara propagandayı esefle kınıyoruz." dedi.

Virüsün herkesi etkisi altına aldığını belirten başkan Koz, "Doktoru, mühendisi, imamı, emeklisi, işçisi, işsizi; Türkü, Kürdü, İngilizi, Almanı, Fransızı, zengini, özetle fakiri yani tüm insanlığı ayrım yapmadan etkileyen bir salgınla toplumun tüm paydaşları mücadele ediyor. Sağlık çalışanları hastaları tedavi için, bilim insanları virüse çare bulmak için çabalarken imamlarda bu insanların çalışmalarının virüse karşı deva olması için dua ediyor, salgının yayılmaması için insanları uyarıyor. Öte yandan virüslere karşı en etkili korunma yönteminin temizlik olduğu bilimsel olarakta tespit edilmişken 'Temizlik imanın yarısıdır.' emri gereği öteden beri insanları temizlik hususunda uyaran Müslüman din adamlarına karşı bu tavır en basit ifadeyle vicdansızlıktır." dedi.

Yeniden alevlendirilmek istenen başörtüsü konusuna da değinen başkan Koz, "Salgın nedeniyle uygulamaya koyulan uzaktan eğitimde bir takım tartışmalara yol açtı. Biz Saadet Partisi olarak uzaktan eğitimin verimliliğin artırılması, öğrencilerle etkileşimin sağlanması gibi meselelerin gündeme gelmesini istiyoruz ancak gelin görün ki gündeme gelen konu eğitim videosundaki öğretmenin başörtüsü… Her fırsatta teknik ve bilim olarak dünyanın gerisinde kaldığımız gerçeğini ifade eden bazı kişilerin daha büyük bir derdi varmış o da başörtüsü. Bunlara sormak istiyoruz teknolojik, bilimsel, ağır sanayi, üretim atılımını başörtüsü düşmanlığıyla mı sağlayacaksınız? Rahmetli Erbakan hocamızın bir sözü vardı 'Siyonizmin bir numaralı görevi bunları iş başında tutmaktır.' sizin, milli ve manevi değerlere karşı saldırgan tutumunuz Siyonizmin uşaklığını yapmaktan başka hiçbir işe yaramaz." ifadelerini kullandı.

 Saadet Partisi il başkanı Yasim Koz, "Şunu anlayın artık birbirimizin başörtüsünü, sakalını, cübbesini, küpesini sorunların sebebi olarak görmek; birbirimizin sevdiklerine saygısızlık etmek; millî ve manevî değerlere saldırmak bize hiç birşey kazandırmaz, ne ilmi ne fenni konuda bir arpa boyu yol götürmez. Ötekileştirdikçe ötekileşiriz, toplumsal mücadele ruhundan uzaklaşır, toplumsal barışı yok ederiz. Lütfen birbirimize saygı gösterelim. İçinde bulunduğumuz sıkıntıları en kısa sürede, en hafif hasarla atlatmayı Rabbimizden niyaz ediyoruz." diyerek açıklamasını bitirdi.