Tunç yaptığı basın açıklamasında; “Karaman Berber ve Kuaförler Odası Başkanının basına yansıyan talihsiz ve siyasi maksatlı olduğu aşikar olan açıklaması üzüntü vericidir.
Pandemi nedeniyle kapanan Berber ve kuaför esnafımızın tekrar açıldığı 11 Mayıs 2020 tarihinden hemen sonra Karaman AK Parti İl ve Merkez İlçe teşkilatları olarak Karaman il merkezimizde faliyet gösteren berber ve kuaförlerin tamamını ziyaret edebilmek için Karaman Berber ve Kuaförler oda başkanından odalarına kayıtlı üyelerin liste ve adresini istedik.
 

Her nedense oda başkanı listeyi tarafımıza vermedi ve bize yardımcı olmadı.

Buna rağmen Karaman AK Parti İl ve Merkez İlçe teşkilatları olarak kendi imkanlarımızla tespit ettiğimiz yaklaşık 300 civarındaki berber ve kuaför esnafımızı ziyaret edip hal ve hatırlarını sorup hayırlı işler diledik, imkanlarımız yettiği kadar maske hediye ettik.

Hükümetimizin açıkladığı Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ve Sosyal Koruma Kalkanı Programı çerçevesinde devletimizin ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve esnaflarımıza vermeye başladığı sosyal destekten berber ve kuaför esnaflarımızın büyük bir çoğunluğunun faydalandığını ve Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerini ziyaret esnasında bize ifade ettiler.

Ayrıca İl Başkanımız Abidin Çağlayan Sayın Cumhurbaşkanımızın il başkanlarıyla yaptığı toplantıda, Sayın Cumhurbaşkanımıza esnafımızın selamını ve isteklerini ileterek, Faz1 ve Faz2 yardım sürecinden faydalanamamış berber ve kuaförlerden başvuranların tamamının Faz3 de faydalandırılması konusunda taleplerini ileterek esnafımızın beklentisini Sayın Cumhurbaşkanımız nezdinde dile getirmiştir.

Karaman Berber ve kuaförler odası başkanının medyaya yansıyan “ berber ve kuaförlerin pandemi sürecinde yalnız bırakıldığı” şeklindeki serzenişi beyhude, içi boş ve gündem oluşturmaya yönelik bir açıklamadır.

Başkan destek verdiklerini söylediği siyasilerin özellikle Karaman Merkezdeki Berber ve Kuaför esnafımıza hangi desteği verdiğini de açıklasaydı keşke, bizde verilen desteği öğrenmiş olurduk.

Tüm esnaf ve vatandaşlarımıza hükümet olarak verdiğimiz destek Berber ve Kuaför esnafımıza da verilmiştir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı Gönül Seferberliği kapsamında Ak Parti olarak Karaman merkez ve diğer ilçelerimizde yaklaşık 50 gündür hemşerilerimizi, Berber ve Kuaförlerimizde dahil olmak üzere tüm esnaflarımızı ziyaret ediyoruz. Sıkıntı ve sorunlarını devletimizin en üst kademelerinde gündeme taşıyoruz.

Eğer oda başkanı üyelerini ziyaret etseydi, üyelerinin Faz1, Faz2, Faz3, diğer sosyal yardım ve kredilerden faydalandığını öğrenir, bilgilenmiş olurdu.

AK Parti hükümeti ve teşkilatları bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada esnafımızın ve halkımızın yanında olmaya devam edecektir” dedi.