Karaman Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, “Milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençliğin yetişmesinde öğrenci yurtları önemli yer tutmaktadır” dedi.

Özel Onur Öğrenci Yurdu’nda, öğretmenler ve Karaman’daki yurt yetkilileri ile bir araya gelen Başkan Uğurlu, onlarla sohbet etti ve öğle yemeği yedi.

Yarınların emanet edileceği, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendisini yetiştiren, çevresine ışık saçan bir gençliğin yetişmesinde yurtların önemli bir görev üstlendiğini dile getiren Belediye Başkanımız Kâmil Uğurlu: “Buradaki gönül eri eğitmenler, gençlere bir aile sıcaklığında hizmet sunmaktadırlar. Gençlere düşen görev; çalışarak, emek sarf ederek bir yerlere gelmek, ülke yönetiminde söz sahibi olmaktır. Türkiye son on yılda bambaşka bir çizgide ilerliyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan yönetimindeki Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitimi çok farklı bir noktaya taşıdı. Bu noktanın ham maddesini yetişmiş insan kaynağı oluşturmaktadır. Gençlerin kendilerini yetiştirmeleri çok önemlidir. Bu yurtlarda sunulan imkanlarla, milli ve manevi değerlerine bağlı bir gençlik yetişecek ve yarın ülkemizin yönetiminde söz sahibi olacaklardır. Bunun büyük onur ve gururunu yaşayan bizler de bu gençliğe güveniyoruz.” diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’nun da katıldığı programın sonunda yurt yetkilileri, istek ve sorunlarını Başkan Uğurlu’ya ileterek görüş alışverişinde bulundular.