Derneğin Mithatpaşa Caddesi üzerindeki binasında düzenlenen toplantı öncesi, Dernek Başkan Yardımcısı Mahmut Feridun Erdoğdu’nun hazırlatıp getirdiği kavurma, pilav, lokma tatlısı ve ayrandan oluşan yemek ikram edildi.

Öğrenciler yemeklerini yerken, sohbet etme imkânı da buldular. Daha sonra salonda yerlerini alan öğrencilere, Ankaramander Başkanı Veli Bozkır vakıf çalışmalarına ait bilgi aktardı. Vakıftan öncelikle yarar sağlayacak kesimin Ankara’daki öğrenciler olacağına dikkat çeken Bozkır, mevcut dairenin aynı kattaki daireyle birleştirileceğini, böylece sosyal aktivitelerin yoğunluk kazanacağını bildirdi.

Başkan Yardımcısı Erdoğdu ise bursiyer öğrencilerin oluşturduğu sosyal medya platformunun aktif kullanılmasını istedi. Erdoğdu, öğrencilere burslarının kesilmemesi için not ortalamalarının 2.5’tan aşağı düşmemesi gerektiğini hatırlattı.

Ayın konuğu Prof. Dr. Ali Eryılmaz, özel bir konu üzerinde konuşmayacağını belirterek, öğrencilere başarı için ipuçları verdi. Konuşmasını yaşam öyküsüyle renklendiren Eryılmaz, üniversite hocalığının kazandırdığı birikimle salonda hoş bir hava yarattı.

Prof. Dr. Ali Eryılmaz, Aladağlı Mustafa Çavuş’un torunu, Bakkal Hüseyin’in oğluyum diyerek kendini tanıttıktan sonra, Karaman’daki lise günlerini, üniversite sınavlarına hazırlanmasını esprili bir dille aktardı.

Ankara’da Tıp Fakültesi’ni kazandığını, ancak ilk yıl burs verilmediğini öğrenince başka bir okula geçiş yapmak için henüz 17 yaşında olmasına rağmen ürettiği çareleri, o günleri yeniden yaşayarak anlattı.

Tıp Fakültesinden Ziraat Fakültesi’ne bir dekanın inisiyatif kullanması sonucu kaydını yaptırabildiğini söyledi.

Kişinin kararlarından pişmanlık duymaması gerektiğini vurgulayan Eryılmaz, “Tıp Fakültesi girişliyim, Ziraat Fakültesi mezunuyum ve ekonomi profesörüyüm. Bunlar benim ısrarlı çabalarım ve kararlarımın sonucudur” dedi.

Yüksek Ziraat Mühendisi olarak mezuniyetinin akabinde kısa süre Ermenek’te Tarım Bakanlığına bağlı çalıştığını ifade eden Eryılmaz, şunları söyledi:

 “Milli Eğitim Bakanlığı’ndan burs kazanarak ABDye, doktora için gittim. Giderken hiç İngilizcem yoktu. Ama kısa sürede dili öğrendim, iş buldum, para kazandım. Zor günlerdi. Yılmadım, Kaliforniya Üniversitesi’nde eğitimimi tamamladım. 1978’de Türkiye’ye döndüm. Tarım Bakanlığı’da Daire Başkanlığı yaptım, Genel Müdür olarak emekli oldum. Atılım Üniversitesi’de kurucu öğretim üyesi ve İktisat Bölüm Başkanı olarak çalıştım. Sonra Lefke Avrupa Üniversitesi’de dekanlık yaptım. Şimdi emekliyim, hobilerimle uğraşıyorum.”

 “Nasihatlerimiz, maliyeti ödenmiş şeylerdir” diyen Ali Eryılmaz, öğrencilere mutlaka çalışmaları gerektiğini, okulu ve işlerini sevmelerini, hobi edinmelerini önerdi. Bir öğretim üyesi olarak değil, bir ağabey olarak konuştuğunu ifade eden Eryılmaz, “Ankara’da öğrenci olmak ayrıcalıktır. İmkanları geniş bir kenttesiniz. Bu yüzden her biriniz çok şanslısınız. Başka şeylerden fedakarlık yapmadan kendinizi geliştiremezsiniz. Okul döneminde edindiğiniz her beceri ömrünüz boyunca sizinle olacaktır” diyerek, sözlerini tamamladı.

Başkana Sürpriz

Dernek Başkanı Veli Bozkır, Feridun Erdoğdu ve Ayhan Akgöz’ün sürprizi ile duygulandı. Sohbet öncesi, masaya gelen doğum günü pastasını gören Bozkır, jesti yapan arkadaşlara teşekkür etti, öğrencilerin alkışları arasında mumları üfledi.