Ziyarete Yılmaz’ın yanı sıra, Sivas, Ankara, Konya, Çankırı, Kırıkkale, Yozgat, Kayseri ve Aksaray Baro Başkanları da katıldı. Yargı, Barolar ve güncel konular üzerine bilgi alışverişinin yapıldığı görüşmede Başkan Yılmaz, Barolar Birliği’nin yapısına dair görüşlerini paylaştı. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Türkiye Barolar Birliği’nin ismindeki ‘Türkiye’ kelimesinin çıkartılması gerektiğini söylemesi üzerine dikkatleri üzerine çeken Barolar Birliği hakkında Bakan Gül’e görüşlerini söyleyen Yılmaz; ‘’Kurumsal kimliği korunmalıdır’’ dedi.

Oktay Yılmaz ziyarette Adalet Bakanı Gül’e ayrıca, ‘’Barolar Birliği’nin bulunduğu konum itibariyle siyasi konulara girmesini tasvip etmiyorum. Ayrıca Birliğin, yurdun değişik illerinde görev yapan her baroya da eşit yaklaşması gerektiğini, hiçbir baronun bir diğerinden ilgi ve alaka bakımından geride olmaması gerektiğini savunuyorum. Toplumda üstlendiği rolü hukuk olan bir kurumun sıklıkla siyaseti ve siyasetçiyi hedef alan söylemleri, o kurumun itibarında değer kaybına neden olur.

Son adli yıl açılışlarında yaşanan gerginlikler, Birliğin Adli yıl açılışı sırf külliyede yapılıyor diyerek katılmaması gibi durumlar, dolayısı ile siyasete karşı konuşlanma gayreti, Anadolu’daki avukatlar tarafından gereksiz ve yersiz olarak görülüyor. Bu bağlamda Birliğin kurumsal kimliği korunarak gerekli düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyorum’’ şeklinde görüş bildirdi.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.