Doğal gaza geçtiğimiz yılın Ekim ayından geçerli olmak üzere %14.90 zam yapıldığını hatırlatan Başkan Zorlu; “Uluslararası piyasada doğal gaz geçtiğimiz yılın Eylül ayında 2.670 $ civarında iken hatırlanacağı üzere yurtiçi doğal gaz fiyatlarına geçtiğimiz yılın Ekim ayından geçerli olmak üzere %14,90 oranında zam yapılmıştı. Uluslararası piyasada doğal gaz Ekim 2019’dan beri düşüş eğilimine girmiş ve bugün 1.700 $ civarına kadar gerilemiştir. Ancak yurtiçi doğal gaz fiyatlarında bu süreçte hiçbir indirim yapılmamıştır. Bu indirim için yaz aylarının gelmesi mi bekleniyor? Bahar aylarında indirip yapılıp son baharda kat kat zam mı yapılacak? Bunu bekleyip göreceğiz.” dedi.

Doğal gaz fiyatlarının her ay zamlandığını belirten Zorlu, “Esasen doğal gaz fiyatlarında, özellikle halkın yoğun olarak kullandığı bu dönemde, bu iktidarın indirim yapmasını beklemek, armut ağacının kiraz vermesini beklemek gibi şey. Ancak uluslararası doğal gaz piyasasındaki bu istikrarlı düşüşe rağmen yurtiçi doğal gaz fiyatlarının istikrarlı bir şekilde yükselmesine anlam veremiyoruz. Örnek olarak verdiğimiz doğal faturalarının resimlerine bakınız. Şayet Ekim ayı fiyatı ile kalmış olsa idi bu abone, bu ay gelen faturada yaklaşık 31 TL. daha az ödeyecekti. Vatandaşlarımız bu birim fiyatları kendi faturalarına uyarlarsa Ekim ayından bu yana ne kadar fazla ödediklerini göreceklerdir. Yine görecekler ki Kasım Ekimden daha pahalı, Aralık Kasımdan daha pahalı, Ocak Aralıktan Şubat Ocaktan, Martta Şubattan daha pahalı…” ifadelerini kullandı.

Başkan Bayram Zorlu, doğal gaza yapılan zamların minik minik hissettirmeyecek şekilde yapıldığına işaret ederek “İktidarın ekonomi politikaları, adeta vatandaşın cebinde tırtıl vazifesi görmektedir. İktidar minik minik hissettirmeden doğal fiyatlarına yapılan zammı ne zaman durduracaktır? Ekonomiyi canlandırmanın yolunun zenginleri, Cengizleri, bankaları, ağaları kalkındırmaktan geçmediğini ne zaman anlayacaktır? Ne zaman tabelasındaki adaleti tesis için çalışmaya başlayacaktır?” diyerek açıklamasını bitirdi.