“Toplumun bütün bireyleri olarak şiddet olgusu ile mücadele etmeli ve kadınlarımıza karşı sevgi, saygı, hoşgörü ve anlayışla davranmayı insani bir gereklilik olarak görmeliyiz diyen Belediye Başkanımız Atila Zorlu;
Elbette ki kadının hakkını bir güne sığdırmak mümkün değildir. Hayatımızın doğumdan ölüme kadar her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, annelik rolüyle yeni nesillere şekil veren fedakâr kadınlarımıza yapılan yatırım, geleceğe yapılan hayati yatırımdır.
Bu nedenle çocukluğumuzdan itibaren ilk öğretmen olarak yaşamımızda rol alan kadınlarımızın eğitilmesi için geleceğimizin anne adayı olan kız çocuklarımızın okutulması önem arz etmektedir. İçinde bulunduğumuz şartlar ne olursa olsun, kadınlarımızın hedefi daima gelişim, değişim ve ilerleme olmalıdır.
Bu vesileyle kadına yönelik her türlü ayrımcılığın kalktığı, özellikle bir insanlık suçu olan kadına şiddetin son bulduğu, kadınlarımızın başarıları ile konuşulduğu ve hak ettiği değerin gösterildiği nice Kadınlar Gününü kutlamak ümidiyle bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günlerini kutluyor, saygılar sunuyorum” dedi.