Karaman’da haciz ve trafik cezası borçları gibi çeşitli nedenlerle yediemin otoparkında tutulan araç sayılarındaki artıştan dolayı yer sorunu yaşanan yediemin otoparkı, Karaman Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından Kılbasan yolu üzerine yapılan yeni otoparka taşınıyor.

“%50 İNDİRİM UYGULANACAK”

Vatandaşların araçlarını kurtarabilmesi için yardımcı olacaklarını belirten Karaman Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cemallettin Canuylasi; “İnşallah 1-2 ay içerisinde tamamlanmasını beklediğimiz yeni otoparkımıza araçların taşınması işlemini gerçekleştireceğiz. İster istemez taşınma sırasında araçlar hasar görüyor. Vatandaşlarımızın araçlarının zarar görmemesi ve mağdur olmamaları için bu 1-2 aylık süre zarfında, 2019 yılından önce araçları otoparka çekilmiş olup araçlarını otoparktan çıkarmak isteyen vatandaşlarımız için %50 indirim uygulayacağız. Bu indirimi uygulayarak hem vatandaşımızın mağduriyetini gidermiş olmayı hem de otoparkımızda ki uzun yıllar bekleyen araç sayısını azaltmayı hedefliyoruz.”

“ARAÇLAR ÜST ÜSTE KONULMAYA BAŞLANDI”

Otoparkta yer kalmaması nedeniyle araçların üst üste koymaya başladıklarını ve bu yüzden de araçların zarar gördüğünü ifade eden Canuylasi, "Türkiye genelinde de yediemin otoparklarında aynı sıkıntılar yaşanıyor. Otoparkta kurtarıcıların araçlarını döndürecek yeri kalmadı. Haciz yapılıyor, banka veya şahıs yakalatıyor, otoparka çektiriyor bir daha arkasında durmuyor. O yüzden elimizde yığılmalar çoğalıyor ve çirkin bir görüntü oluşturuyor. Biz de bu görüntüyü azaltmak için Kılbasan yolu üzerinde bulunan arsamızı otopark haline getirmeye karar verdik. İnşallah havaların iyi gitmesi halinde de 1-2 ay içerisinde yeni otoparkımıza taşınacağız." diye konuştu.