Başkanlar yayınladıkları mesajında; “Rahmet ve merhamet kapılarının ardına kadar açıldığı, günahların bağışlanması için dua edenlerin, dualarının kabul olduğu bir Regaib Kandiline daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Bu gece kalbimizi huzura erdirebilmek için her türlü kin, nefret ve intikam duygularından arınmanın, yüreklerimizi iman, ilim, hikmet ve hakikat nuruyla aydınlatabilmenin anlam ve hikmetini düşünmek için güzel bir fırsat. Birlik ve kardeşlik duygularıyla bunu değerlendirebilmeyi arzu etmekteyiz.

Üç aylara girdiğimizin habercisi olan bu gecede, manevi havayı fırsat bilerek aramızdaki çekişmeleri, kin ve kırgınlıkları kaldırarak, elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız. Kardeşlik, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki niteliklerimizin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; manevi duyguların yoğunlaştığı mübarek üç ayların başlangıcı ve müjdeleyicisi olan Regaib Kandil’inin insanlık için sevgi ve huzurun birlikteliğinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” ifadelerine yer verdiler.