Baştuğ mesajında; “Türkiye’de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. 24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gündür.

Dünyanın en kutsal mesleğine sahip öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Ana kucağından okul yollarına yürümeye başladığımız ilk günden itibaren, sevgisi ve sonsuz şefkatiyle bizi sarıp sarmalayan, bilgileriyle geleceğimize ışık tutan öğretmenlerimiz sayesinde şimdi bilinçli, bilgili ve başarılı birer bireyiz.

Onların desteğine her zaman minnettar olacağız ve bize rehberlik ettikleri için borcumuzu asla ödeyemeyeceğiz.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; "Öğretmenler; yeni nesli Cumhuriyetin fedakar öğretmen ve eğitimcileri sizler yetiştireceksiniz, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti sizin becerinizin ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir." diyerek önemini ortaya koymuştur.

Kıymetli öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor ve öğretim hayatında başarılar diliyorum.” dedi.