Baştuğ yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bütün dünyanın gıptayla baktığı bu bereketli topraklarda üretmek boynumuzun borcudur. Çiftçilerimiz bunun bilinciyle üretiyor. Bizlerin de çiftçilerimizin bu önemli görevi yerine getirirken yaşadığı zorlukların bilincinde olmamız gerekiyor.

Gübre, mazot, ilaç, tohum, elektrik, yem, sulama ücreti gibi girdi maliyetleri karşısında üreten emek veren çiftçimiz ezilmemelidir. Desteklerin dengeli dağıtılması sağlanmalıdır. Tarımsal desteklerden alınan yüzde 2 ile yüzde 4 arasında değişen stopaj kesintisi kaldırılmalıdır. Tarıma dayalı sanayinin, üretim yapan çiftçiye ve sürdürülebilir üretime destek vermesi sağlanmalıdır.

Tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan çiftçilerimizin, üretim ve verimliliğin artırılması, hayat standartlarının yükseltilmesi, ürettikleri ürünlerin dünya pazarlarına ulaştırılması, tarım sektörü politikalarının istihdam ve sosyal politikalar içinde ele alınması, tarımsal kalkınmada büyük yol almamızı sağlayacaktır.

Unutmayalım ki çiftçi büyürse tarım büyür, tarım büyürse ülke ekonomisi büyür. Tarımı ve çiftçisi güçlü ve mutlu bir ülkenin, geleceği de daha güçlü ve aydınlık olacaktır.

Tarlasında, bahçesinde, çalışarak ailesine, evine ve ülkemize üretimle destek veren, toprağımızı emek ve alın teriyle bereketlendiren, geçimini topraktan sağlayan, ülkemizin kalkınmasında, üretim ve verimliliğin artırılmasında, tarımsal üretimin her kademesinde alın teri olan; ülkesine ve toprağına büyük bir aşkla bağlı olan tüm emekçi çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.”