Baştuğ mesajında; “Bayram sevinç, mutluluk ve barış demektir. Bayramlar, insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir.

Anadolu coğrafyasında bayramlar umudun ışığıdır. Her ne olursa olsun, tüm zorlukların karşısında umut dolu duracağız. Kurban Bayramının getirmiş olduğu heyecan ve umut bizlere güzel günleri hep birlikte dayanışmanın gereği, paylaşan bir toplum olarak yeniden daha güçlü, birlik ve beraberlik içinde özgürce, adaletin hakim olduğu, yoksulluğun zorlukların son bulduğu bir bayram olmasını, dostluğu, sevgiyi ve geleceği, aşımızı, ekmeğimizi, soframızı, hüznümüzü, acımızı, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz Kurban Bayramımız mübarek olsun. Rabbim kurbanlarımızı ve ibadetlerimizi kabul etsin.

Kainatın yaratıcısı ve alemlerin Rabbi Yüce Allah’a sonsuz şükürler olsun. Kurban Bayramı bereketiyle, bolluğuyla gelsin, tüm insanlık için hayırlara vesile olsun.”