Projeye, beşinci ve sekizinci sınıflardan ikişer öğrenci olmak üzer toplamda dört katıldı.

Proje koordinatörü İngilizce Öğretmeni Ramazan Evleksiz, proje ile alakalı bilgiler verdi:

Evleksiz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Projemizin adı, Young Teacher Students And Learners (Genç Öğretmen Öğrenciler) Bu proje ile akran eğitiminin dijital şeklini ortaya koyduk. Bir başka tabirle, öğrencilerin rollerini değiştirerek onlara öğretmen rolü verdik. Uzaktan eğitim sürecinde teknoloji ile daha fazla ünsiyet kuran öğrencilerimiz; farklı farklı illerde bulunan proje ortağı okullarımızın öğrencileri ile koordineli olarak çalışıp bu projeyi bu aşamalara kadar getirdiler. Bu projede temel mantık, sınıflarımızda da kullandığımız öğretim yöntem ve tekniklerinden biri olan akran eğitimidir. Büyük sınıflarımız, proje ortağı okullarımızın küçük sınıflarına her ay kazanımlara paralel olarak belirlediğimiz konuları öğretti. Küçük sınıflarımız da aynı şekilde farklı illerde bulunan ortak okullarımızın büyük sınıf öğrencilerinden konuları öğrendiler. Bu öğrenme ve öğretme sadece kelime, dil bilgisi ve kurallar ile sınırlı kalmadı; aynı zamanda oyunlar ve aktiviteler ile her iki taraf için de kalıcı öğrenme sağlanmış oldu.

Projemiz sadece dijital ortamda sınırlı kalmadı. Bazı kazanımları ele alırken somut çıktılar da elde ettik. Mesela, "Saving The Planet" (Gezegeni Koru) ünitesi kapsamında geri dönüşüm konusuna dikkat çektik. Öğrencilerimiz evlerindeki kullanmadıkları eşyaları çöpe atmayıp tekrar kullanılabilir materyaller oluşturdular. Sonrasında da bu materyalleri İngilizce konuşturarak hep beraber hem öğrendik hem eğlendik.

Projemiz, öğrencilerimize sadece dil alanında değil; sosyalleşme ve iletişim kurma, İnterneti güvenli şekilde kullanma, farklı coğrafyalarda yaşayan kişilere karşı saygılı olma hususunda da katkı sağladı.

Sonuç olarak, projemiz başta projeye katılan öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimiz, velilerimiz okulumuz ve ilçemiz adına farkındalık oluşturarak ve güzel neticeler getirdi."