İşletmeciliği Efrahim Bulduk tarafından yapılan Emniyet Elektronik, Karaman’da hiç kimsede olmayan makine ile sizleri maddi sıkıntıdan gideriyor.

Emniyet Elektronik, pil puntalama makinesi ile telekominikasyon cihazları, ölçüm aletleri, hobby ürünleri, şarjlı matkaplar, şarjlı tornavidalar, elektronik teraziler, iletişim cihazları, TV ve video kaydediciler, oyuncaklar gibi ürünlerin pil maliyetinden daha az fiyata montajını gerçekleştiriyor.

Daha önceki yıllarda firmalar veya kurumlar pil puntalatmak için Konya’ya kadar gittiklerini söyleyen Bulduk, Karamanlı vatandaşları büyük bir dertten kurtardıklarını belirtti.

Pil puntalama hakkında bilgi veren Bulduk, “Gerçek anlamda bir mini puntalama cihazıdır çeşitli değerlerde Amper göndererek pillerin arasına koyulan metalleri çok hızlı bir zaman içerisinde yüksek amper göndererek pillere zarar vermeden montaj yapan cihazdır. Gönderdiği akım direk pillere gelmediği ve çok kısa zamanda pillerin üzerindeki bağlantı metallerine geldiği için pillere zarar vermeden montaj yapmış olur. Pilleri gruplamada tercih edilen en sağlıklı yoldur. Ancak yetkili kişiler tarafından yapılmalıdır aksi halde pillere gönderilecek aşırı akımdan dolayı patlama ve yangın riski vardır. Pil montajlamada kesinlikle lehim ve havya sistemi kullanılmamalıdır. Aşırı ısınmadan dolayı pillere zarar verebilir ve pillerin kapasitesini bozabilir.” dedi.

“ÖNCE TEST EDİP SONRA TESLİM EDİYORUZ”

Birden fazla pilin montajlanarak (puntalanarak) gruplanması ile oluşturulan sisteme batarya paketi denildiğini ifade eden Emniyet Elektronik işletmecisi Bulduk, şunları kaydetti;

“Bu guruplama, kullanılan cihazın ihtiyaçlarına (farklı kimya, voltaj, deşarj akımı, kapasite ve boyut) göre yapılmaktadır. Evlerde kullandığımız şarjlı süpürgelerin bataryaları grup pillere örnek olarak verilebildiği gibi yine şarjlı matkap bataryaları da grup pillerden oluşur.

Gruplanacak piller birbirleri ile eşit iç direnç ve özellikte seçilmesi gerektiği gibi birleştirilmeleri için de mutlaka elektrik iletkenliği yüksek iletken şeritlerin puntalanması tercih edilmelidir. Lehimleme gibi ısıl işlem ile yapılan bağlantılar pil ömürlerinde ciddi kayıplar oluşturmasının yanı sıra oldukça tehlikelidir.”

Efrahim Bulduk, eskisinin aynısını veya yeni bir pil grubunu istenilen pillerden oluşturarak, yapılan her yeni pil grubunu önce test edip sonra teslim ettiklerini sözlerine ekledi.