Karaman’ın asayiş olayları bakımından Türkiye’nin en huzurlu illeri arasında yer aldığını ifade eden Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, “Karaman’da polis sorumluluk alanında günlük ortalama 10-20 arasında olay yaşanmaktadır. Bu olayların tamamına yakını trafik ile iş kazaları ve aile içi kavgalar oluşturmaktadır. Hal böyle olunca Karaman’da ciddi bir olay görülmemektedir. Bizim en çok rahatsız olduğumuz konuların başında uyuşturucu gelmektedir. Baktığımız zaman çok sayıda uyuşturucu madde çeşidi bulunmaktadır. Birde bunlara ilave olarak eczanelerde reçeteyle satılan haplardır. Bu haplar normalde tedavi amaçlı verilirken, bu haplardan fazla alınması durumunda uyuşturucu etki göstermesidir. Bu hapların yeşil reçete ile satılması yönünde gerekli yerlerle yazışmalarımız oldu” dedi.

Bayraktar, “Biz maalesef polis olarak olayların çoğunun en kötü yerindeyiz. Ceza yönündeyiz. İşlem yönündeyiz. Adli vaka yönündeyiz. Trafikte maalesef her gün çok ciddi şekilde ceza yazılıyor. Ben bu konuda cezaların azaltılması yönünde Trafik Müdürüme ikazda bulundum. Bizimde Ankara tarafından belirlenmiş günlerde bazı uygulamalar yapmamız gerekiyor. Şuanda bir ekibimiz Belediyenin önünde trafik uygulaması yapıyor ve bu uygulamayı Ankara Trafik Denetleme Daire Başkanlığı bizim bu uygulamayı yaptığımızı biliyor. Çünkü biz yaptığımız uygulamaları daha öncesinden Ankara’ya bildirmek zorundayız. Radar, alkol, emniyet kemeri uygulamasını Karaman Emniyet Müdürlüğü kendi kafasına göre yapmıyor. Şuan Karaman’da yapılan trafik uygulamaları Daire Başkanlığımız tarafından bilgisayardan takip ediliyor” diye konuştu.

“TÜRKİYE’DE OLAY BAKIMINDAN 40. YAKALAMA ORANINDA İSE 10 SIRADAYIZ”

Karaman’daki asayiş olaylarını verdiği istatistikî bilgilerle değerlendiren Karaman Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Murat Güven, Türkiye’de olay bakımından 40., suçlu yakalamada ise 10. sırada olduklarını söyledi. Güven, “Karaman’da işlenen suçların yaklaşık 97’sini aydınlatıyoruz. Günde 10 olay oluyor ise bunlardan çoğunluğu iş, trafik kazaları ve aile içi kavgalardır. Ancak Karaman’daki sosyal medyamız maalesef bu olayları büyüterek halka farklı yansıtıyor. Karaman’ın genel durumuna baktığımız zaman diğer illere oranla yaşanamayacak bir kent değil. Beni sizler iyi tanıyorsunuz, ben eşimle birlikte el ele tutuşarak sokaklarda rahatça dolaşabiliyorum. Bunu yaparken de kimliğime güvenmiyorum. Bu nedenledir Karaman her yönden yaşanabilir, güvenli ve huzurlu bir kenttir” dedi.

Polisevinde gerçekleşen toplantıya Emniyet Müdürü Bayraktar’ın yanı sıra emniyet müdür yardımcıları ve bazı şube müdürleri de katıldı.