Hotamışlı mesajında şunları söyledi;

“Mübarek Kurban Bayramınızı kutlar, şehrimiz, ülkemiz, İslam âlemi ve insanlık için barış, huzur, mutluluk ve Yüce Allah’a yakınlık vesilesi olmasını niyaz ederim.

Kurban; nefis, hırs, heves ve tutkularımıza esir olup bizleri Yüce Rabbimizden uzaklaştıran ne varsa onlardan kurtulup Rabbimize yeniden yakınlaştıran bir ibadettir.

Milyonlarca Müslüman; Âdem atamız ve Havva anamızın evlatları olarak tıpkı onlar gibi Arafat’ta toplanıyorlar. Arafat; bir buluşma, tanışma, bilgilenme, bilinçlenme duruş ve iradesi ortaya koymak demektir.

Oysaki İslam dünyası 2 milyara yaklaşan nüfus, devasa bir yer altı-yerüstü zenginlik, iklim coğrafi potansiyel, ekonomik fırsat, imkân ve gücüne sahipken; bütün bunlara rağmen ne yazık ki manzara tam aksi vaziyette.

Küresel emperyalist güçlerin işgal ve sömürü için gözünü diktiği, türlü türlü plan ve tuzaklar kurduğu bu İslam coğrafyası her açıdan berbat ve perişan bir vaziyette olmasının sorumluluğu hepimizedir. Açlık, göç, işgal, iç savaş, hastalık, cehalet, yoksulluk, yolsuzluk, sefalet, terör, kan, gözyaşı, katliamlar daha ne kadar sürecek?

İşin en ilginç yanı ise; İslam Coğrafyası’nın sözde idarecileri de bu zulmün baş sorumlusu ve faili olan Haçlı-Siyon küresel emperyalizminin işbirlikçi kuklalarıdır.

Gün geçmiyor ki her bir İslam beldesinden felaket haberleri ve imdat feryatları gelmesin..!

Doğu Türkistan, Keşmir, Afganistan, Arakan, Filistin, Irak, Suriye, Afrika, Balkanlar, Kafkasya… Yıllardır huzur, rahat, bolluk ve barış nedir bilmeden, tatmadan bayram yaşıyorlar.

Din ve kan kardeşlerimizin hali yürekler acısı bir vaziyette iken; bizler nasıl bayramı bayram gibi yaşayabiliriz?

Küresel emperyalizm (şirk düzeni) yıkılmadan; ne İslam Dünyası’na ne de insanlığa huzur ve barış gelecektir.

Ülkemizdeki terör, fitne, bölücülük, ahlaki ve kültürel yozlaşma ve din maskeli her türlü ihanet yapılanmaları da hep bu küresel Haçlı-Siyon emperyalizminin uzantısı ve işbirlikçi piyonlarının eseridir.

Manası barış, huzur, sükûnet, rahatlık, esenlik olan yüce dinimiz İslam; tüm insanlığı kurtarıp dünya ve ahiret mutluluğu yaşatsın diye gönderildi. Peygamber Efendimiz 23 sene insanlığa bunu öğretti. Bizlere düşen dinimizi en doğru biçimde anlayıp akıl, bilgi, bilinç, inanç, ahlak, cesaret, feraset sahibi ve çalışkan Müslümanlar olabilmektir.

Ülkemizde bugün; birlik-beraberlik, kardeşlik, barış ve huzur içinde, hür olarak ay yıldızlı bayrağımızın gölgesinde yaşamamızda en büyük payı olan Milli Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

Değerli şehit ve gazi ailelerimiz başta olmak üzere hemşerilerimizin Türk Milleti ve İslam Âlemi’nin Kurban Bayramı’nı kutluyoruz.

Bu bayramda; mazlumlar, garipler, âlimler, abidler, yetimler, cömertler, şehit ve gaziler hürmetine Yüce Rabbimize yakınlaşanlardan olmayı ve Yüce Allah’tan bizleri gerçek manada bayramlara kavuşturmasını niyaz ediyoruz.

 Yüce Allah, Türk-İslam Âlemi’ni daima korusun ve yüceltsin…”