Vali Meral yayınladığı mesajında; “Paylaşma ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı, Milletimizin birbirine her zamankinden daha fazla kenetlenerek gönül birliği oluşturduğu, insanlar arasında dostluk ve kardeşlik duygularının canlanmasına vesile olan bir Kurban Bayramına daha ulaşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlarımız; sevginin, saygının ve sosyal duyarlılığımızın arttığı, birlik ve beraberlik ruhumuzun geliştiği, kalplerimizin yumuşadığı, akraba ve komşuların ziyaret edildiği, öksüz ve yetimlerin sevindirildiği, bütün bir toplumun aynı duyarlılığı hissedebilmesine vesile olan önemli günlerdir.

Bütün bu değerleri özünde barındıran Kurban Bayramı, özellikle yardımlaşma, dayanışma ve paylaşmayı simgelemektedir.

Bu vesileyle toplumsal birliğimizi daha da güçlü tutmalı, her türlü dayanışmayı ve bütünlüğü en güçlü şekilde göstermeliyiz.

Bayram süresince, ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de siz değerli Karamanlı hemşehrilerimizin, bayramını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirebilmesi için ilgili kurumlarca gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Bayram nedeniyle artacak trafik yoğunluğuyla ilgili Karaman genelinde trafik kontrolleri hassasiyetle yürütülecektir, trafiğe çıkacak sürücülerimizin de trafik kurallarına uyacağına, bu konuda gereken duyarlılığı azami ölçüde göstereceklerine inanıyor, hiç kimsenin bayram sevincinin acı ve hüzne dönüşmemesini diliyorum.

Bu düşüncelerle Kurban Bayramının dargınlıkların unutulmasına, insanlığın barışına, millet olarak huzurlu bir geleceğe vesile olmasını temenni ediyor,  Karamanlı hemşerilerimin Kurban Bayramını kutluyor, sevdikleriyle birlikte mutlu ve huzurlu nice bayramlar diliyorum” dedi.