Karaman Özel Yaşam Paylaşım Anaokulu kurucu müdürü Figen Eroğlu ve Halkla İlişkiler Uzmanı Simay Çertel, Yunus Emre Spor Salonu’nda yeni sezon hazırlıklarını sürdüren oturarak voleybol takımı sporcuları için tatlı ikramında bulunarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sonrasında engelli farkındalığı için anlamlı bir jest yaptı. Eroğlu ayrıca, oturarak voleybol takımına yeni sezon öncesi forma sözü vererek sezon boyunca takıma destek vereceklerini belirtti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık’ın yanı sıra oturarak voleybol antrenörü Aziz Hopyar, Anadolu İmam Hatip Lisesi beden eğitimi öğretmeni Meliha Göçmen, Fizyoterapist Rukiye Tesbi ve sporcularında hazır bulunduğu antrenman, neşeli bir atmosferde gerçekleşti.

Karaman’da engelli insanların sporla buluşacakları böyle bir ortamın olmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Eroğlu, “Karaman’ı süper ligde ve birinci ligde başarıyla temsil eden oturarak voleybol takımlarımızın haberlerini ilgiyle takip ediyorduk. Onların bu özverili çalışmalarına tanıklık etmek ve onlarla tanışabilmek için antrenmanlarını ziyaret etmek istedik. Takım antrenörü Aziz Hopyar eşliğinde gerçekleşen antrenmanlarda engelli sporcularımızın ne kadar büyük işler çıkardıklarını büyük bir hayranlıkla izleme şansı bulduk ve sporcularımızla sohbet etme fırsatı da yakaladık. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolasıyla yapmış olduğumuz ziyaretimiz “Her İnsan Bir Engelli Adayıdır” sözünü tekrar hatırlattı bizlere. Bizlerde sporcularımıza yeni sezon öncesi forma sözü vererek destek olmak istedik” diye konuştu.

Halkla İlişkiler Uzmanı Çertel ise, “Sporcularımızın yaptıkları çalışma gerçekten çok özveri isteyen zorlu bir yol. Bu yolda karşılaştıkları bir çok zorluk ve imkansızlıklar var. Bizlerde ufakta olsa sporcu arkadaşlarımıza destek olmaya çalıştık. Umarım Karaman’lı vatandaşlarımız da desteklerini esirgemeyerek bu özel ve büyük ailenin gelişmesine yardımda bulunurlar. Bugün sporcularımızla beraber vakit geçirmekten dolayı kendimizi çok şanslı hissettik” dedi.

Kısacık: "Başarıları bizlere onur veriyor"

Oturarak voleybol takımı sporcularının her geçen gün kendilerini geliştirdiklerini ve başarı çıtasını daha da yukarı taşıdıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, “Bu takımın bir parçası olan engelli sporcu kardeşlerimizi tebrik ediyorum. 2 yıldır ilimizi en iyi şekilde temsil ederek Karaman’da bu ailenin büyümesinde çok emek harcadılar. Engel insanların yüreğinde olamaması lazım. Sporcu kardeşlerimiz büyük bir cesaretle hiç tanımadıkları bir branşla tanışarak bu yolda büyük bir ilerleme kat ettiler. Onların bu başarısı ilimizdeki diğer engelli kardeşlerimize de örnek teşkil ederek sayımız her geçen gün daha da arttı ve şuanda çalışmalarımıza 45’in üzerinde sporcumuzla devam ediyoruz. Bugün ilimizde faaliyet gösteren Yaşam Paylaşım Anaokulu yöneticileri sporcularımıza forma hediye etmek istediklerini belirterek takımımızı antrenmanda ziyaret etti. İnşallah daha çok destekle bu takım daha büyük başarılara imza atacak” dedi.