Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada; ““Hep Birlikte Üretip, Hep Birlikte Paylaşacağız” Sloganıyla Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Doğan önderliğinde çıktığımız bu yolda Göktepe Doğal Ürünler Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi’miz 7 kurucu üye ile 17.07.2020 tarihinde Karaman-Sarıveliler-Göktepe kasabasında kuruldu. Kooperatifimiz için doğrudan satış mağazamızı da kurduk. Kasaba halkımız uzun yıllardan beri birçok ekonomik ve sosyal sıkıntılardan geçmektedir. Bölgemizde gün geçtikçe ekonomik faaliyetler azalmış, ürünler değersizleşmiş, pazarlama imkânları tükenmiş ve buna bağlı olarak ekonomik ve sosyal yaşamın sürdürülebilirliği en düşük düzeye inmiştir.

Bölge insanımız sosyal ve kültürel faaliyetlerinden vazgeçmiş tek gayeleri yaşamlarını devam ettirmek olmuştur. Ortaya çıkan bu durum Göktepe ve çevre köylerinde yaşayan insanları dışa bağımlı, üretmeyen, umudu azalmış, ihtiyaçlarını dışarıdan karşılayan, yerli hayatı ve kültürü de ortadan kaldıran, imecelik yerine bireyciliğin oluştuğu bir toplum yapısı ortaya çıkarmıştır.

Bu ve benzeri sorunlarımızı aşmak için, Göktepe Doğal Ürünler Kadın Kooperatifi olarak öncelikli amacımız, Toroslar'ın 1500 mt. Rakımında bu zorlu coğrafyada; kadınların ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesi, emeklerinin kıymetinin bilinmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını kendi kendine karşılayabilmeleri, sağlıklı ve gelişmiş bir çevrede yaşamaları, meslek sahibi olmaları, daha özgüvenli ve kendilerine inanan bireyler olmalarıdır. Eşsiz memleketimizin ürünlerinin kadın gücü ve emeği ile harmanlanıp, geleneksel yöntemlerle Türk ve dünya mutfağına girmesini amaçlıyoruz. Kadınlarımızı üretimde söz sahibi yapmak ve ürettiği ürünleri en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Kadın ve kadın emeğinin kıymetinin bilindiği bir dünya istiyoruz. El ele vererek hep birlikte ayağa kalkmanın mümkün olabileceğini göstermek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Ayrıca vatandaşlarımıza ücretsiz olarak dağıtılan siyez buğdayının öğütülmesi için tarihi su değirmenimizi yeniden restore ediyoruz” denildi.