Karaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, mevsim koşulları doğrultusunda bir yandan mevcut parkların ve ağaçların rutin bakımlarını yaparken diğer yandan da çiçek ve fidanları dikime hazırlıyor.
Bahar ayı ile birlikte şehrin dört bir tarafına ekilecek olan çiçek ve ağaçlar, belediyeye ait fidanlıkta büyük bir titizlikle üretiliyor. Park Bahçeye ait fidanlıkta şehrin iklim şartlarına uyumlu birçok çeşitte çeşit fidan ve mevsimlik bitkinin yetiştirildiğini söyleyen Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, bu yıl gerçekleştirilecek çalışmalarla ilgili bir açıklama yaptı. 
Başkan Çalışkan ; “ Şehrimizin her alanda daha yaşanabilir daha estetik bir kimliğe sahip olması adına bu yıl da çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüze bağlı ekipler yaklaşan bahar ayları dolayısı ile hazırlıklarına başladı. Bu yıl 100 bin adet farklı türlerde yaz ve kış mevsimlerine uygun çiçek ve bitki dikimiz gerçekleştireceğiz. Yine farklı türlerde 15 bin adet gül dikeceğiz.” dedi.