Karaman’da kar yağışı ve soğuk hava yaklaşık 15 gündür aralıksız devam ediyor. Kar yağışı ve don karşısında belediyeye bağlı ekipler 56 mahallede kar küreme, tuzlama, çöp toplama ve tehlike arz eden saçakların temizlenmesi çalışmalarını sürdürüyor.
Temizlik işleri müdürlüğüne bağlı ekipler açılan sokaklarda bulunan çöp konteynerlerinde biriken çöpleri topluyor.Fen İşleri ekipleri ve Park ve Bahçeler müdürlüğü ekipleri, bir yandan kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ederken, diğer yandan şehir içerisinde biriken ve ulaşımı aksatan kar yığınlarını şehrin dışına taşıyor. İtfaiye ekipleri de insan yoğunluğunun fazla olduğu noktalarda, çatılarda ve saçaklarda tehlike arz eden kar yığınları ve buzlara müdahale ediyor.
Kar ve buzlanmaya karşı top yekûn bir çalışmanın yürütüldüğünü ifade eden Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan çalışmalarla ilgili şu bilgileri verdi; “İlimizde yoğun bir şekilde başlayan kar yağışı ile birlikte belediye olarak tüm imkânlarımızla teyakkuza geçtik. Kendi ekipmanlarımızın yanı sıra özel sektörden kiraladığımız iş makineleri ile şehir içi yaşamı ve ulaşımı rahatlatmak adına aralıksız çalışıyoruz. Hafta sonu itibari ile kar yağışı yoğunluğunu azalttı. Ekiplerimiz kar küreme, tuzlama, çöp toplama, saçak temizleme çalışmalarına hız vermiş durumda. Şu anda geldiğimiz nokta itibari ile önemli bir aksaklık görülmemektedir.”
Belediye Vatandaşları Uyardı
Diğer yandan Karaman Belediyesi’nden yapılan uyarıda; “ Şehir genelinde, ekiplerimizin daha hızlı çalışabilmeleri için, vatandaşlarımızın önü açılan çöp konteynerlerinin önüne araç parkı yapmamalarını, çatılarda tehlike arz eden kar yığınları ve buz sarkıtlarına karşı dikkatli olmalarını, mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmalarını, gizli buzlanmalara karşı kar lastiği veya zincir olmadan araçları ile trafiğe çıkmamalarını önemle rica ederiz.” denildi.