Karaman Belediyesi’ne bağlı ekipler kesintisiz devam ettiği kar küreme çalışmalarına bugün itibari ile devam ediyor. Kar yağışından dolayı şehir merkezinde biriken kar kütleleri iş makineleri ve kamyonlarla şehir dışına taşınarak şehir içi yaya ve araç trafiği daha da rahatlatılmaya çalışılıyor.

Çalışmalarla ilgili bir değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “İlimizde etkili olan yoğun kar yağışı karşısında ekiplerimiz şehrin genelinde kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde yürüttü. Şu anda ulaşımda büyük çaplı bir sıkıntı görülmüyor.

Ekiplerimiz şehir merkezindeki araç ve yaya trafiğini daha da rahatlatmak adına, işlek cadde ve sokaklarda biriken kar kütlelerini şehrin dışına taşıyor. Bu noktada daha sağlıklı ve hızlı bir çalışma yürütebilmemiz için vatandaşlarımızdan araçlarını mümkün olduğunda işlek cadde ve bulvarlar üzerine park etmemelerini rica ediyoruz” dedi.

Diğer yandan Karaman Belediyesi vatandaşları çatılarda biriken kar yığınları ve buz kütlelerinin düşme tehlikesine karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.