Karaman Belediyesi, yapmış olduğu yazılı açıklamada, “Belediyemize bağlı ekipler, İlimiz ve bölgemiz genelinde kar yağışının şiddetini artırması nedeni ile vatandaşlarımızın herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için aralıksız çalışmalara devam ediyor. Meteoroloji Müdürlüğünden aldığımız bilgilere göre, halen kuzey yönlerden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde esen, tipi-kar savrulmalarına neden olan rüzgârların tüm bölge genelinde etkili olacaktır. Hava sıcaklıkları gündüz  eksi 3 ile eksi 12 derece arasında bir seyir izleyecek, gece ise eksi 24 dereceye kadar düşeceği tahmin edilmektedir.
Buzlanmaya karşı kullanılan solüsyon eksi 10 ile eksi 12 derece arasında etkili olabilmekte. Bu yüzden özellikle gece saatlerinde araç sürücülerinin kar lastiği veya zincir olmadan, mecbur kalmadıkça trafiğe çıkmamalarını önemle rica ederiz.
Ayrıca, Karaman Belediyesi olarak trafiğin yoğun olduğu caddeler üzerinden başlamak üzere şehrin genelinde tüm ekip ve ekipmanlarımızla çalışmalarımızı yürütüyoruz.
Vatandaşlarımızın, don olaylarına ve soba, doğalgaz kaynaklı baca zehirlenmesi konusunda tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz. Evsiz Kimsesiz Vatandaşlar Barınma Evine Sığınabilir
Diğer yandan soğuk ve kar yağışı nedeni ile evsiz-kimsesiz vatandaşlarımız Karaman Belediyesi’ne bağlı Barınma Evine sığınabilecekleri bildirildi. Vatandaşlarımız bu durumda olan kişiler hakkında ve diğer bütün olumsuz durumlarda 444 25 70 nolu belediye çağrı merkezi veya 153 (Alo Zabıta) hattını arayabilirler.” Denildi.