Karaman’da yeni dönemin ilk Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı başkanlığında toplandı. Seçim süresi boyunca dürüst, adaletli ve şeffaf yönetim anlayışı ile hizmet sözü veren Başkan Kalaycı, bunun ilk örneğini de meclis toplantısını canlı yayınlatarak gösterdi.

Başkan Kalaycı’nın selamlama konuşmasının ardından Başkan Kalaycı ve sırasıyla Belediye Meclis Üyeleri meclis yeminini ederek gündem maddelerini görüşmek üzere toplantıya başladı. Toplantıda ilk olarak meclis katip üyeliklerine meclis geleneği gereği en genç üye olan Ümit Göçer ve Neslihan Akkaya seçilirken, Meclis Başkan Vekilliği ve Komisyon Üyeliği seçimleri için meclis toplantısına 1 saat ara verildi.

Daha sonra yapılan seçimlerde 11 MHP + 1 Başkan + 3 CHP üyesine karşılık 17 üyeli AK Parti üyesinden 1 kişinin de karşı listeye oy vermesi ile 16-16 eşitlik 2 oylamada bozulmayınca çekilen kura sonucu MHP’den Mustafa Karaardıç Meclis 1. Başkan Vekili, CHP’den Onur Irgat 2. Başkan Vekili seçildi.

3 kişilik Encümen seçiminde de yine 16-16’lık eşitlikle yapılan 2 oylama sonrası çekilen kura Encümen üyeliklerine MHP'den Mustafa Aşgan ve Mustafa Güventürk ile CHP'den Mustafa Bülent Demir seçildiler.

Plan Bütçe Komisyonu; AK Parti’den Yusuf Bilgin, Hüseyin Alanlı ve Ramazan Ünüvar, MHP’den Fatih Gülcan ve Mustafa Aşkan

İmar Komisyonu; AK Parti’den Mevlüt Soyer, Ali Yurtbaş ve Cüneyt Güneş, MHP’den Kazım Gücüyener ve Neslihan Akkaya

Katip Üyeler; AK Parti’den Hüseyin Alanlı ve Hacı Abdulkadir Akdoğan