Karaman’ın her bölgesinde inşaat atıklarına karşı denetim başlatan Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevreye rastgele moloz dökerek, kirliliğe sebep olanları yakın takibe alıyor.5326 Sayılı Kabahatler Kanunu’nun 41. Maddesi’ne göre inşaat artıklarının toplanmasına özgü yerler dışına atan kişilere, 5 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağı uyarısında bulunulurken, vatandaşların bu konuda daha dikkatli olunması istendi.
 
Çevre temizliğinin toplumsal bir sorumluluk olduğunu dile getiren Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Osman Ünüvar, vatandaşların moloz dökme konusunda mağdur olmamaları için konuya duyarlılık göstermeleri gerektiğini söyledi.
 
Hafriyat, inşaat ve yıkıntı atıklarının oluşturduğu görüntü kirliliğinin ciddi sıkıntılara sebep olduğunu belirten Ünüvar: “Sokaklarımızda moloz yığınlarının oluşmaması için ekiplerimiz gerekli denetimleri yapıyor. Belediyemiz; Hafriyat, moloz, inşaat yıkıntı ve atıkların dökülmesi için, Elmaşehir Mahallesi Taş Ocakları mevkiini boşaltma alanı olarak tespit etmiştir. Bu tür işlerle uğraşan vatandaşlarımızı belirlenen alan dışında inşaat atığı dökmemelerini istiyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Kâmil Uğurlu bu konuda çok hassas. Kimsenin çevreyi kirletmeye ve başkalarının yaşam alanlarına negatif yönde etki etmeye hakkı yok. Vatandaşlarımızdan para cezalarına maruz kalmamaları için inşaat atıklarını gelişi güzel yerlere bırakmamalarını ve çevreye daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” dedi.