Karaman Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri, yeni yerleşim alanları başta olmak üzere yol yapım çalışmaları yapılan bütün cadde ve sokaklarda;içme suyu şebeke hattı için 13 bin 430 metre boru döşerken, 10 bin 312 metre yağmur suyu, 5 bin 870 metre uzunluğunda da yeni kanalizasyon hattı döşedi. Bu çalışmalarla Karaman Belediyesi sadece 2015 yılında alt yapıya yaklaşık 10 Milyon TL harcadı.
Daha Sağlıklı ve Uzun Ömürlü İçme Suyu Hatları Döşendi
Bu çalışmalarda özellikle yeni cadde düzenlemeleri yapılan mahallelerin altyapısını tamamen değiştiren ekipler; çürümüş, özelliğini kaybetmiş ve su kayıplarına neden olan 50 yıllık içme suyu hatlarının tamamını yeni borularla değiştirdi.Bu çalışmalar çerçevesinde; Ereğli yolunda yeni kurulan galericiler sitesine 500 metre içmesuyu hattı, Molla FenariCaddesi, İmaret Caddesi ve 2. İstasyon Caddelerine yol düzenlemeleri öncesinde toplam 930 metre içmesuyu hattı ve ihtiyaç duyan birçok mahallenin de değişik çaplarda 8000 metre içme suyu hattı yenilendi. Yaz aylarında yeraltı sularının çekilmesi ile oluşan su problemine karşısondaj çalışması yapılarak 2 adet yeni kuyudan şebekeye içme suyu verildi. Bu arada Devlet Su İşleri kontrollüğünde yapılan İbrala Barajı arıtma suyu temini çalışmaları da hızlı bir şekilde devam ediyor.
Su Baskınları Sorunu Yaşanmayacak
Şehrimizde zaman zaman oluşan sağanak yağmurlardan dolayı, su baskınlarına çözüm amacıyla;Kılbasan yolu Belediye Fidanlığından başlayıp Buğday Pazarına kadar uzanan 4000 metre uzunluğunda kolektör hattın %75’lik kısmı tamamlandı. Bu hatLarende, Sümer ve Yenişehir mahallelerinin yağmur suyu problemine çözüm getirecek.Kızık köyü yolundan başlayıp Ereğli yolu Bifa kavşağına kadar uzanan bölgededöşenen 2000 metre uzunluğunda ki kolektör hat, mahalle aralarından toplanacak yağmur sularını kapalı sistem ile şehir dışına deşarjını sağlayacak. Ana kolektörlerin bitmesi ile yağışların yoğun olduğu mevsimlerde su baskınları sorunu yaşanmayacak. Ahmet Yesevi, 2. İstasyon, İmaret ve Molla Fenari Caddesi’ndeki yol düzenlemelerinden önce değişik çaplarda 970 metre, Piri Reis Mahallesi’nde de 1342 metre yağmur suyu hattı ve ızgaraları yapıldı.
5 Bin 870 Metre Kanalizasyon Hattı Döşendi
Kanalizasyon hattı bulunmayıp yeni imara açılan bölgelerde altyapı çalışmaları önem sırasına göre devam ediyor. Yeni Galericiler Sitesi, ElmaşehirMahallesi (Villa arsaları), Yenişehir Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve Piri Reis Mahallelerinde 4040 metre,diğer bölgelerde de 1830 metre yeni kanalizasyon hattı yapıldı. 
Diğer yandanbelediye bünyesinde oluşturulan atıksu arıtma tesisine uzaktan izleme ile kirlilik ölçüm sistemikurulurken, su arıza hattına gelen 1200 adet arıza ihbarı da çözüme kavuşturuldu.