Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler bünyesinde, şehre kazandırdığı yayınlar arasına son derece önemli bir eser daha kazandırdı.
Karaman Belediyesi, kent kültür ve tarihini anlatan ve şehrin tanıtımına büyük katkı sağlayan eserlerine Binbir Kilise KARADAĞ isimli bir kitap daha ekledi. Binbir Kilise KARADAĞ kitabı, Karadağ’ın üzerinde barındırdığı ve dünya kültür tarihinde benzersiz olmak özelliği olan zenginlikleri anlatıyor.

Karaman’ın sahip olduğu önemli tarihi eserlerden birisi olan Binbir Kilise’nin detaylı olarak anlatıldığı, Belediye Başkanı Kâmil UĞURLU da çalışmalarına bizatihi destek verdiği kitabın yazarı, Bizans ve Osmanlı sanatına ilişkin çalışmaları ile tanınmış bilim insanı olan Prof. Dr. Semavi EYİCE, editörü ise Selçuk Üniversitesi araştırma görevlisi İlker Mete MİMİROĞLU.

Karaman Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden sorumlu başkan yardımcısı H. Osman Ünüvar, yeni çıkan bu önemli eserle ilgili şunları söyledi.

“Karaman Belediyesi olarak şehrimize, özellikle son 5 yıldır çok sayıda eser kazandırdık. Binbir Kilise KARADAĞ kitabı da bu güzide eserlerden bir tanesi. Sayın belediye başkanımızın bu hususta emekleri oldukça fazla. Gayemiz kent kültür ve tarihine ışık tutmak ve şehrin tanıtımına katkı sağlamaktır. Belediye başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.” dedi