Karaman Belediyesi, 7020 Sayılı torba yasa kapsamında vatandaşların belediyeye olan borçlarını yeniden yapılandırıyor. Bu fırsattan yararlanmak isteyenlerin, 30 Haziran 2017 tarihine kadar belediyeye müracaat etmeleri gerekiyor.

Karaman Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yapılandırmadan yararlanan vatandaşlar ilk taksitlerini 31 Temmuz 2017 Pazartesi gününe kadar belediye veznelerine ödeyecek. Yapılandırmalar tercihe göre peşin, ya da 6, 9, 12 ve 18 eşit taksite bölünerek yapılabilecek. Ayrıca ödemeler iki ayda bir yapılırken, ilk iki taksitin zamanında ödenmemesi, bir takvim yılı içerisinde 2 defadan fazla ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma bozulacak.

27 Mayıs 2017 tarih ve 30078 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7020 sayılı yasa ile belediyelere, 31 Mart 2017 tarihine kadar ödenmemiş bulunan; Su, Atık su ve katı atık ücreti alacakları, Emlak vergisi, Çevre temizlik vergisi, Haberleşme vergisi, Eğlence vergisi, İlan ve Reklam vergisi borçları yapılandırma kapsamına alındı. Bu tarih itibari ile önceki yasalardan faydalanmalarına rağmen yapılandırması bozulmuş olan borçlar ise yeniden yapılandırılabilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan 7020 sayılı torba yasa ile yapılandırma gelmesini değerlendiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan: “Vatandaşlarımızın belediyeye olan tüm borçlarını kolaylıkla ödemeleri için bu yasa güzel bir fırsat. Vatandaşlarımızın bu imkânı değerlendirmelerini ve son güne kalmamalarını öneriyorum” dedi.