AK Parti Karaman Milletvekili aday adayı Ecz. Leyla Bender, seçilerek milletvekili olması halinde TBMM’de kadınların sesi olacağını söyledi.

Karaman Belediyesi Meclis üyeliğinden istifa ederek 24 Haziran’da yapılacak seçimlerde AK Parti’den aday adayı olan Bender gazetemizi ziyaret ederek açıklamalarda bulundu.

Bender açıklamasında; “Partimde uzun yıllar çeşitli kademelerde görev yapmış birisi olarak sorunları ve Karaman’a yapılacakları çok iyi biliyorum. Bunları tek tek hayata geçireceğiz.” dedi.

14 Ağustos 2001 yılında AK Parti’nin kurulması ile birlikte kadınların kendilerini siyasette daha fazla yer bulduğunun altını çizen Bender; “Şuanda mecliste AK Parti’yi 34 kadın vekilimiz temsil etmektedir. AK Parti her zaman kadın vekillerin en çok olduğu parti olmuştur. AK Parti dönemlerinde birçok değerli hanımefendiler bakanlık görevlerinde bulunmuştur. Liderimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kadınlara verdiği önemin farkında olup, bunun bilincinde her zaman AK Parti’nin bir kadın neferi olmaktan gurur duymaktayım. Başta eli öpülesi tüm Karamanlı kadınlarımızın olmak üzere tüm Karaman halkımıza hizmet etmek için 24 Haziran seçimleri için AK Parti Karaman Milletvekili aday adayı oldum. İnşallah Allah nasip ederse birçok alanda görev aldığım AK Parti’de edindiğim birikimleri Karaman halkına hizmete dönüştürmek istiyorum. Şimdiden bu nadide Karaman ilimize hizmet için yola çıkan tüm aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum.” dedi.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Leyla Bender Kimdir?

1971 yılında Karaman’da doğan ve ilk, orta, lise tahsilini Karaman’da tamamladıktan sonra 1992 yılında Anadolu Üniversitesi Eczacılık fakültesinden mezun olan Bender, serbest eczacı olarak çalışıyor. Evli ve 2 çocuk annesi olan Leyla Bender, AK Parti Kadın Kollarında Yerel Yönetimlerden Sorumlu Birim Başkanı olarak uzun yıllar görev yaptı. 2014 yılında Belediye Meclis Üyesi seçildi ve Meclis Başkanı olarak çalıştı. Karaman Belediyesinde çeşitli komisyonlarda görev alan Leyla Bender, çok defa Karaman Belediye Başkanlığına vekalet etti.