Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gökhan Alkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Karaman İlinin kalkınmasında tanıtımın en önemli adımlarından olan markalaşma çalışmalarına hızla devam etmekte olan Odamız Ayrancı İlçemizin en önemli üretimlerinden olan Obruk Peynirini “Karaman Divle Obruğu Peyniri” adı ile 08/12/2017 tarihinde 270 sayılı coğrafi yer işareti olarak tescillemiş bulunmaktadır.

Eski 555 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında başvurusu yapılan ve yeni 6769 sayılı Sınai Mülkiyet Kanunu kapsamında tescillenen “Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri” için oluşturulan  denetim komisyonu, çalışmalarına aralıksız devam etmekte olup bu yıl toplamda 636 üretici tarafından 12902 adet tulumda toplam 48924 Kg peynirin Divle Obruğu'na koyulduğu tespit edilmiştir. “Karaman Divle Obruğu Tulum Peyniri” adı ile üretici, satıcı, dağıtım, pazarlama vb. alanlarda faaliyet icra edeceklerin odamızdan verilecek sertifikayı almaları “Türk Marka ve Patent Kurumu tarafından yayımlanan Sınai Mülkiyet Kanununun uygulanmasına dair yönetmelik ve amblem kullanım yönetmeliği gereği” üretici ve satıcı listelerine kayıt olmaları gerekmektedir.

Bu amaçla 13 Ağustos 2018 Pazartesi günü saat 14:00'de KTSO Karadağ Toplantı Salonunda üretici ve satıcılara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. Tüm üyelerimize duyurulur” ifadelerine yer verdi.