Türkmenistan TV, Radyo ve Sinema Komitesi nezdinde faaliyet gösteren Gençlik (Yaşlık) TV kanalında yurt içi ve yurt dışı gezileri konu edinen ve daha önce çeşitli ülkeleri tanıtan “Bilmek İster misiniz” adlı gezi programı 2014 yılından beri her Pazar saat 19.30 ile 21.00 arası ve Cuma günleri aynı saatte tekrarı ile seyirciler ile buluşmaktadır.

Çekimlerin Karaman ayağında, Karaman Kalesi, Tartan Konağı, Aktekke ve Yunus Emre Camii gibi tarihi mekânlarda gerçekleştirilen çekimlerde Şehrin kültürel ve tarihi yerleri ile yöresel yemeklerinden olan “Calla” yemeği tanıtıldı. Karaman Turizm Tanıtım Merkezinin de tanıtıldığı çekimlerde unutulmaya yüz tutmuş olan kalaycılık, sıcak demircilik ve marangozluk gibi mesleklerin incelikleri ustalar tarafından anlatıldı.

Taşkale ve Yeşildere’de gerçekleştirilen çekimlerde bölgenin Dünyaca ünlü Manazan ve İncesu Mağaraları çekim ekibi tarafından hayranlıkla görüntülendi. Tarihi Tahıl Ambarlarının önünde sergilenen folklor oyunları ise çekim ekibi ve izleyicilerden tam not aldı.

Ney ve okçuluk yapımının anlatıldığı çekimler, lale tarlasından alınan görüntüler ile devam etti.

Burnoba Köyünde Türkmen geleneklerinin ve yemeklerinin anlatıldığı çekimlerde yöresel yemeklerin yapım ve ikram aşamaları özenle sergilendi.

Karadağ, Binbir Kilise, Değle Ören Yeri, Ermenek’te Zeyve Pazarı, Ermenek Kalesi, Tol Medresesi ile Nadire Kanyonu çekim ekibini oldukça büyüledi.

Programın Mayıs ayının son haftasında Yaşlık Tv (Gençlik TV) ekranlarında yayına girmesinin beklenildiği ifade edildi.