Karaman BİLSEM Öğretmeni Ayşe Türk tarafından hazırlanan Gençlik Projeleri Destek Programı 2019 1. kapsamında desteklenen “Z Kuşak Profesör Doktor Fuat Sezgin'i Tanıyor” Projesi geçtiğimiz günlerde açılışı yapılmıştı.

Bu projenin amacı bilim tarihi araştırmalarına ömrünü adayan ve İslam Bilim Tarihi konusunda dünyanın en önde gelen otoriteleri arasında yer alan Prof. Dr. Fuat Sezgin ve bu alanda yaptığı çalışmaları artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak gençlere tanıtmak. Projede kurulan artırılmış gerçeklik teknolojisi destekli Prof. Dr. Fuat Sezgin koridor müzesi Prof. Dr. Fuat Sezgin ve eserlerinin var olan dünyanın gelişmiş veya artırılmış gibi görünümünü sağlayan teknoloji vasıtasıyla ziyaret edilmesi imkânı sağlıyor. Koridor müzesini ziyaret eden kişiler ister cep telefonları isterlerse tabletleri aracılığıyla müzede yer alan bilgileri rahatlıkla öğrenebiliyor. Proje ile ortaya çıkacak olan artırılmış gerçeklik teknolojisinin kullanıldığı yazılımın özgün olması ve süreçte içerik oluşturma aşamasında öğrencinin de yer alması projenin etkinliğini öğrenci noktasında arttırmakta. Prof. Dr. Fuat Sezgin koridor müzesi ilimizde artırılmış gerçeklik teknolojisi ile kurulan bir köşe olarak bir ilki teşkil edecek ve köşe aracılığıyla gönüllülük faaliyetleri kapsamında çocuklar başta olmak üzere isteyen herkes son teknolojik ürünleri aracılığıyla Prof. Dr. Fuat Sezgin ve eserlerini tanıma fırsatı buluyor.

BİLSEM yönetici ve öğretmenleri bu farklı projenin her alanda ki öğrenci ve öğretmenlerin görebilmesi adına Cumhuriyet Nihat Arslan İlkokulu Otizim ve Özel Eğitim Sınıflarını BİLSEM’de ağırladılar. Öğrencilerin bu edindikleri farklı deneyim onları çok mutlu etti.

Artırılmış Gerçeklik Projesinin deneyiminin yanı sıra proje koordinatörü Ayşe Türk ve okul idarecileri özel çocuklarla yakından ilgilenerek BİLSEM’de ki farklı atölyeleri de tek tek gezdirerek bilgilendirme yaptılar.

Program öğrencilere sunulan ikram ve toplu hatıra fotoğrafı sonrası sona erdi.