Vali Fahri Meral, Karadağ eteklerindeki Değle Örenyeri mevkiinde bulunan Binbir Kilisenin Çevre Düzenlemesi Projesi ile ilgili olarak KOP İdaresi Uzmanları ile kısa adı KUTEM olan Gazi Üniversitesi Kent İçi Ulaşım Teknolojileri Erişebilirlik, Uygulama ve Araştırma Merkezinden bir heyeti makamında kabul etti.

Valilik Makamında gerçekleşen ziyaret kapsamında KUTEM Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayri Ulvi, Merkez Müdür Yardımcısı Dr. Abdullah Orman ile KOP İdaresinden uzmanlar Ahmet Suad Toprak, Seda Eymir ve İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürü Mehmet Samet Sucu projenin içeriği ve detayları hakkında Vali Fahri Meral’e bilgi verdiler.

Kurumlararasındaki işbirliği çerçevesinde Karaman için önemli bir turizm merkezi sayılan bölgenin cazibesinin artırılması ve Karaman turizmine kazandırılması amacıyla gerçekleşen ziyarette projenin detayları görüşülmüş olup, hayata geçirilmesi noktasında sürdürülecek çalışmaların ivme kazanması gerektiği belirtilmiştir.

KOP İdaresi 2017 yılı yatırım programı içerisinde yer alan ve 16 Ekim 2017 tarihinde KOP İdaresi ile Karaman İl Özel İdaresi arasında imzalanan proje çevresinde Binbir Kilisenin Çevre düzenlemesi Projesi hayata geçirilmişti.